Stabil gerendelyével a Tyrok Onland állandó munkamélységet szavatol a teljes munkaszélességben, az új SpeedBlade ekefejeknek köszönhetően pedig maximális sebesség érhető el minimális kopás mellett – számolt be az agrimachinerynews.com.

A Tyrok Onland 7, 8 vagy 9 ekefejjel kapható, akár 400 LE teljesítményű traktorokhoz is. Nagy szakítószilárdságú, üreges zártszelvény gerendellyel rendelkezik. A szögletes formának köszönhetően a gerendely nem hajlik meg még extrém talajviszonyok között sem.

Tarlón járó szántásra is alkalmas az új váltvaforgató eke, a tarlón járó és a barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. A tarlón járó szántás egyik előnye a széles traktorabroncsok nagy érintkezési felületének köszönhető csökkentett talajnyomás, valamint az, hogy alacsonyabb abroncsnyomással lehet dolgozni.

A szögletes formának köszönhetően a gerenda nem hajlik meg még extrém kemény talajviszonyok között sem – fotó: AMAZONE

A SpeedBlade ekefejet a kormánylemez szabadalmaztatott, extra nagyméretű elülső részével a főtest minimális kopása teszi különlegessé. A munkasebesség 6 km/h-ról akár 8 km/h-ra történő növelésével a fő kopási pont automatikusan egyre inkább az ekefej közepe felé tolódik. Így az még nagy sebességnél is a kormánylemez megnövelt elülső részén van, nem pedig a kormánylemez hátsó területén. Réselt és teli kormánylemezek közül lehet választani a felhasználási területtől és a céltól függően.

Az extra széntartalomnak köszönhetően a Tyrok kopórészei még keményebbé és hosszabb élettartamúvá tehetők.