Első alkalommal szervezett gépbemutatót a Maschio Gaspardo hazai importőre, az MG Agrocenter s.r.o. Nagygyimóton a szezonnak megfelelően a rendterítőik, a rendképzőik és a bálázóik munkáját nézhette meg a közönség.

kép

Ősszel is várnak minden érdeklődőt – Fotó: Agroinform.hu

Mintegy 25 ország 117 újságírója képviseltette magát Németországban a CLAAS gyár által szervezett nemzetközi sajtóbemutatón. Az eseményre az Axiál Kft. jóvoltából az Agroinform.hu is meghívást kapott.

A gyár az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, azon belül Harsewinkelben található, ám a központi szerep a gyártósorokhoz közel eső gazdaságnak jutott, hiszen egy különleges show keretein belül ott mutatták be a legfrissebb CLAAS-újításokat.

traktor

A legnagyobb AXION, a 445 lóerős 960-as – Fotó: Agroinform.hu

A silószállítás sok szempontból speciális feladat a gazdaságok szállítókapacitása számára, mivel a szecskázott szállítása sokkal nagyobb térfogat-kapacitást igényel, de a szecskázott anyag ürítése is több esetben is a megszokottól eltérő körülmények között történik.

A mai nagy teljesítményű önjáró silózógépek kihasználtsága csak úgy lehet költséghatékony, ha kiszolgálásuk minél optimálisabb, és nagyon kevés üzemidőt kell szállítójármű-váltással vagy esetleg arra való várakozással tölteniük.

Ma már szinte minden pótkocsigyártó kínál erre a feladatra speciális silószállító pótkocsikat vagy olyan univerzális lehordószerkezetes pótkocsit, amely silószállításhoz is megfelelő módon átalakítható, felszerelhető.

gép

Korszerű silószállító pótkocsi napjainkban munkában – fotó: Agroinform.hu

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

gép

A kamionosoknak a korlátozás felfüggesztése miatt nem kell a hőségben várakozniuk – fotó: Shutterstock