Furcsa történetet osztott meg egy Székkutas településen élő helyi gazda.

Gólyatojást költő tyúkok

A Délmagyar Hírportál írta meg, hogy a faluban élő két tyúkanyó nem kiscsirkéket, hanem gólyákat keltett ki. Nagy volt a döbbenet, de válásra nem került sor a tyúk és a kakas között. A gólyafészekből kihullott tojásra egy helyi gazda lelt rá, aki végül úgy döntött, hogy azt hazaviszi és kikelteti.

Berta Balázs a fészekből kiesett tojást betette az egyik kotló alá, de mivel a gólyatojás költési ideje 33-35 nap, így egy idő után megcserélték őket és egy másik tyúkanyó alá dugták át. A Bendegúz névre keresztelt gólyának ezáltal nem is egy, hanem kettő anyukája is lett. Ezt a hírportálnak Nagy Tímea, a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány vezetője mondta el, aki hozzátette, hogy hatalmas meglepetést okozott a tyúkudvarban a számukra furcsa jövevény érkezése, nemcsak az újdonsült anyukák, hanem a kakas számára is.

A kisgólya egészséges, így két nap után átszállították a szentesi vadmentő állomásra - fotó: Majzik Attila

A vadmentő állomásra vitték át

A gólyacsemete csupán két napot volt a nevelőszüleivel, hiszen ezt követően a szentesi vadmentő állomásra vitték át, ahol csatlakozott a többi kisgólyához a gólyabölcsődében. Az alapítvány videót készített az esetről, amiből jól látszik, hogy a madár bébi nagyon jól érez magát a többiek között.

A történet tehát jól végződött, Bendegúz ugyanis napról napra erősödik, így már segítség nélkül, önállóan eszik - osztotta meg az Alapítvány a közönséggel a saját Facebook oldalán.