A nyár ízeivel debütált az új limonádé alma. A Rice Fruit Company, a kiváló minőségű keleti almával foglalkoznak, akik a minap bejelentették, hogy megkezdték az új limonádé alma csomagolását és szállítását - írta meg a FreshFruitPortal.

Új termék a láthatáron

A közelmúltban telepített ültetvények megnövekedett termelése miatt a vállalat "Hello Yellow" üzenettel dobta piacra a kínálatuk legújabb tagját. Az élénk, sárga színű gyümölcs iránt már most hatalmas a kereslet.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy olyan almát kínálunk, amely szép és friss, de ami a legfontosabb, finom"

mondta el Jill Hughey, a Rice Fruit Company értékesítési igazgatója, aki hozzátette, hogy a csomagolással szeretnének kitűnni a többi almafajta közül, amelyek az üzletek polcaira kerülnek. A kiváló minőségű, étkezési célra is alkalmas gyümölcs látványos színével amúgy is könnyű helyzetben van.


Keresztezéssel hozták létre

Az Lemonade™ a Gála és a Braeburn keresztezésével jött létre. Ezeknek köszönhetően az új fajta nemcsak színes, de még ropogós is. Remekül felveszi a versenyt a kereskedelmi boltok polcain található többi fajtával.

A Gála édes és enyhe ízéről híres, kemény állaga miatt pedig igen ropogós. Hazánkban az egyik legkeresettebb fajta, hiszen nem túl kicsi és nem is túl nagy, felülete sima, kényelmesen lehet ropogtatni. A fáját könnyű alakítani, a koronája szétterülő, terméshozama pedig rendszeres. Jól tűri a telet és a fagyokat.

Ropogós állagával és mutatós színével tör be az piacra az új alma - fotó: FreshFruitPortal

A Braeburn termése középnagy, néha egész méretes. Felülete sárga, de hozzávetőlegesen nagyjából 40 százaléka téglapiros színű. A húsa kemény, jól eltartható, mind a szállítást, mind a pulton történő tárolást jól tűri. Kellemes ízű, cukor-sav aránya pedig kimondottan harmonikus.

Ebből a kettőből jött létre a Lemonade™, amely mindkét fajta előnyös tulajdonságaival rendelkezik. Semmi akadálya nem lesz idővel Magyarországon is termeszteni.