"Gyerekkorom óta a gépek bűvöletében élek. Tizenévesen kerültem kapcsolatba a vidékkel, a mezőgazdasággal. A nagy gépek és a környezet szeretete, a vidéki emberek kedvessége lendített arra az útra, amely Gödöllőn, az Agrártudományi Egyetem padjaiban indult el.

Rövid, de hasznos, tanulságos kitérő után 2002-ben visszatértem a mezőgazdaságba.

Jelen lehettem a gépek robbanásszerű fejlődésénél, átélhettem a precíziós gazdálkodás magyarországi kezdőlépéseinek a hibáit is. Közben láttam, hogy a gépek kihasználtságán még mindig lehet javítani, csökkenthetők a költségek, növelhető az eredmény.

Fecsó Gábor

Fecsó Gábor az Agroinform által rendezett konferencián – fotó: Agroinform.hu

Majdnem 10 év tapasztalata, amelyet az egyik meghatározó mezőgazdasági gépkereskedő szervizének kötelékében töltöttem, meggyőzött arról, hogy szükséges átadni a műszaki ismereteket minden gazdálkodónak. Az utóbbi évtized, amelyet a termeléshez közel töltöttem, megerősítette a gondolatot, hogy érdemes is foglalkozni a gazdálkodók gépekhez kapcsolódó ismereteinek bővítésével.

Ennek a gondolatnak az eredményeként született meg 2020-ban a mezőgazdasági gépüzemeltetés alapjait bemutató könyvem, és kezdtem cikkeket írni az Agroinform.hu portálnak.

A mai napig azt tartom szem előtt, hogy a gépek megfelelő kiválasztásával, és átgondolt üzemeltetésével kapcsolatos információkat a termelők számára eljuttassam, ezzel segítve munkájukat és eredményességüket."

Fecsó Gábor cikkeit itt találod meg. Ha a követés gombra kattintasz, értesítést kapsz a szerző minden új cikkéről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhetsz szakértőnktől: