A gimnáziumi évek után úgy döntöttem, hogy visszatérek régi gyökereimhez és a mezőgazdaságot választom hivatásul. A Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar, Állattenyésztő mérnök szakán kezdtem meg a felsőfokú tanulmányaimat 2002-ben.

2005 és 2007 között az egyetemi évek alatt, lehetőségem nyílt egy állatorvosi klinikán asszisztensi munkát vállalni, így az állategészségügy területén komoly tapasztalatot szereztem. 2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt Peruban, majd állattenyésztő mérnök diplomát szereztem.

Pályakezdőként nagylétszámú szarvasmarhatelepen helyezkedtem el Somogy megyében, ahol a termőföld-nyilvántartás, valamint a pályázatfigyelés- és pályázatírás is a feladataim közé tartozott. 2010-ben ismerkedtem meg az Agroinform.hu portállal, ahol lehetőséget kaptam hírszerkesztésre és cikkírásra.

2012-től az Agroinform.hu portál videós tudósító csapatába tartozom szerkesztő-riporterként – mindeközben, 2012-től sikerült elindítanom a saját kisgazdaságomat is. Fiatal gazdaként, a kezdetekben szántóföldi növénytermesztéssel és – juh, baromfi, valamint lótartással foglalkoztam. Az állattartás a mai napig mindennapjaim részét képezi.

Boldog vagyok a munkámban és a magánéletemben egyaránt, mert minden egyes napomat a mezőgazdaság kötelékében tölthetem. Büszke vagyok arra, hogy az Agroinform.hu – Magyarország Mezőgazdasági Portáljának a csapatába tartozom és óriási előnynek érzem, hogy a munkámnak köszönhetően minden újdonságról és érdekességről az elsők között szerezhetek tudomást. A mezőgazdasági ágazatokon belül szakterületemnek tekintem az állategészségügy és állathigiéniát, valamint az állattartás technológiai hátterét. Kedvenc érdeklődési köröm a precíziós állattenyésztés és a biotechnológiai megoldások – ugyanakkor szívesen kutatom a régi, hagyományos, vegyes gazdaságok korabeli technológiai megoldásait is.

domi