Az AXIÁL Kft. pályázati anyagát választotta győztesnek 2024-ben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Az év agrár duális képzőhelye” cím elnyerésére kiírt felhívás nagyvállalati kategóriájában. A neves kitüntetést április 24-én vették át a vállalat képviselői Magyarország miniszterelnökétől, a Szakma Sztár Fesztivál programjának keretében – írja a NAK közleménye.

axiál

A neves kitüntetést április 24-én vették át a vállalat képviselői Magyarország miniszterelnökétől – fotó: NAK

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Az év agrár duális képzőhelye” című pályázatát, melynek célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

A pályázatra három kategóriában lehetett nevezni:

  • mikrovállalkozás vagy egyéni vállalkozó,
  • kis- és középvállalkozás,
  • nagyvállalat.

További feltétel volt, hogy csak olyan szervezet indulhatott a pályázaton, melyet előzetesen jelöltek, valamint szerepel a NAK nyilvántartásában és a szakirányú oktatás folytatásához érvényes határozattal rendelkezik.

Jelölést szakképző intézmény, valamint 18. életévét betöltött tanuló, kiskorú tanuló esetében törvényes képviselő, NAK vármegyei igazgatóságon dolgozó szakképzési referens, illetve az agráriumban érintett más természetes személy, vállalkozás, szervezet vagy intézmény tehetett – olvasható a nak.hu közleményében.


Az AXIÁL Kft. nemcsak arról értesült nagy örömmel, hogy jelölték a pályázaton való induláshoz, hanem arról is, hogy győztesnek választották a megmérettetésen. A kezdetektől családi tulajdonban működő magyar cégcsoport elkötelezett a mezőgazdaságba érkező új generációk lehetőségeinek fejlesztésének és az agrárgépész szakmák népszerűsítésének terén, melyet a cég vezetősége kulcsfontosságúnak tart a szektor fenntartható jövőjének szempontjából.

A duális képzésekben való aktív részvétel mellett különböző társadalmi felelősségvállalási projektek keretében is támogatják az oktatás fejlesztését, illetve a legújabb technológiák és szakmai trendek eljuttatását a fiatalokhoz.

A nagyvállalati kategóriában kapott első díjat a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ helyszínén adták át az AXIÁL Kft. képviselőinek, Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyinek és Harsányi Zsoltnak, a vállalat tulajdonos-ügyvezetőinek. A díjat Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át – írja a NAK közleménye.