Szőlőtelepítési támogatás – kifizetési kérelem

Közzétették a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényelhető támogatásról szóló 57/2020. (XI. 13.) AM rendelet alapján a 2020/2021 borpiaci évben benyújtandó kifizetési kérelem benyújtásának feltételeit.

A kifizetési kérelmet a 2020/2021 borpiaci évben 2021. április 1. és 2021. július 1. között kell benyújtani. A benyújtási határidő jogvesztő.

Kötelezően csatolandó mellékletek: ültetvény támrendszeréről készített vázrajz, ültetvényleltár, szaporítóanyagok származási igazolása, telepítési engedély, szőlőkivágások esetén helyszíni ellenőrzés jegyzőkönyve. További részletek a Kincstár közleményében érhetőek el.

szőlő

Március 1-től adható be a növényegészségügyi támogatási kérelem – Fotó: pixabay

Növényegészségügyi támogatási kérelem

Megjelent a közlemény a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a 2021. évi támogatási kérelem benyújtásának feltételeiről.

Támogatási kérelmet a szőlőtermelőnek és az igénylésre felhatalmazott termelői szerveződésnek az idei évben 2021. március 1. és 2021. március 31. között kell benyújtania.

A fitoplazma fertőzést terjesztő amerikai szőlőkabóca elleni védekezésre a tárgyévre vonatkozóan engedélyezett, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által működtetett növényvédő szerek adatbázisában szereplő rovarölő szerek listája elérhető a NÉBIH honlapján.

A kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően nyújthatóak be.