Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest (KÉKI)
Az Intézet feladatai: Az élelmiszer-biztonság biológiai és kémiai rizikófaktorainak kimutatását és a teljes élelmiszerláncban történő nyomon követését, valamint a lehetséges negatív hatások megelőzését szolgáló biológiai illetve bioanalitikai kutatások.
Új analitikai módszerek kidolgozása különös tekintettel az élelmiszer-ellenőrzés és az élelmiszer-biztonság követelményeire.
Élelmiszer-összetevők biokémiai és élettani összefüggéseinek kutatása a korszerű, egészséges táplálkozás szempontjából.
Korszerű kímélő technológiák kutatás-fejlesztése jó minőségű magasabb hozzáadott értékű versenyképesebb termékek előállítása céljából
Az élelmiszer-biztonsági stratégia, a kockázat-kezelés és -kommunikáció megalapozását szolgáló társadalmi-gazdasági elemzések.