Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskemét

nyomtatás
Postacím
6000 Kecskemét, Úrihegy u. 5/A
E-mail cím
titkarsag@szbkik.hu
Telefon
+36 76 494 888
Fax
+36 76 494 924
Webcím

Intézetünk, az FVM Szőlészeti és Borászati Kutató Intézete, Kecskemét, a világ egyik legrégebbi szőlészeti és borászati, azaz ágazati kutatóhelye, illetve annak jogutódja, amit a filloxéra vész után 1896-ban alapítottak. Intézetünkben az ágazatnak mindhárom fő diszciplinájában, azaz a szőlészetben, a borászatban és a kapcsolódó termelésfejlesztési és ökonómiai területein folyik kutatás, szaktanácsadás és oktatás, amelyek természetesen komplex módon összekapcsolhatók.

Intézetünk, a kutatási területeket, illetve azok szintjeit figyelembe véve egyaránt végez nemzetközi, országos és borvidéki kutatásokat. Ehhez a nemzetközi és a hazai kapcsolatrendszer, valamint az ehhez szükséges szellemi potenciál is rendelkezésre áll.

A szakmai tevékenységek között, az Intézet jellegéből adódóan az első helyen a kutatás áll, de ettől alig lemaradva a szaktanácsadást kell említeni, melyen belül, és ezek mellett jelentős az Intézet oktatási tevékenysége is.

Az Intézetben egymás mellett, sőt egymásra épülve találhatóak meg az alapozó (alap), és a gyakorlatot közvetlenül szolgáló, ahhoz közel álló kísérleti kutatás valamint a fejlesztő tevékenység.Növényvédő szer kereső

[bezárás x]