Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Hunic 4 SC - Gyomirtó szer

  Növényvédő szer neve:
  Hunic 4 SC
  Rendeltetés:
  Gyomirtó szer
  Kultúra:
  Takarmánykukorica
  Károsító:
  Évelő egyszikű gyomok, Magról kelő egyszikű gyomok, Magról kelő kétszikű gyomok
  Hatóanyag összetétel:
  Nikoszulfuron
  Engedély száma:
  04.2/1227-1/2013.
  Engedély típusa:
  származtatott engedély
  Engedély érvényesség:
  2019.12.31
  Referencia szer neve:
  Nicosh 4 SC
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Sharda Hungary Kft. (Budapest, Mester u. 28.,I/5.)
  Formuláció:
  vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  I. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2013.05.14
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Gyűjtőcsomagok:
  Kukorica Flekszi: 1 x 5 l
  Kukorica Eco: 1 x 5 l
  Kukorica Eco Plusz: 1 x 5 l
  Kukorica Eco Plusz: 1 x 5 l
  Hatáskifejtés:
  A Hunic 4 SC gyomírtó permetezőszer hatóanyaga a nikoszulforon, a szulfonilkarbamikod csoportjába tartozik. A nikoszulforon a xilémben (a gyökértől a hajtások felé) és a floémben (a levelektől a gyökér felé) egyaránt mozog (transzlokálódik). Így 5,0 C hőmérséklet felett a gyökéren- és levélen keresztül is képes elpusztítani a hatóanyagra érzékeny növényeket. A növény sejtjébe bejutva gátolja az aminosavak (ALS) bioszintézisét. Leállítja a sejtosztódást, a gyökérmerisztéma (osztódó szövet)- és a hajtásszövetek károsodnak, ezért a növény gyökér- és hajtás növekedése leáll, a levelek pedig elszíneződnek. A hatóanyag felvétele 1-2 óra alatt megtörténik, de a növény pusztulási folyamata (adagtól-, időjárástól-, hőmérséklettől-, talaj pH-tól függően) általában 7-17 napig tart.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  0,75-1,50 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  0,75-1,50 l/ha szer, 200-300 l/ha víz
  Letölthető dokumentumok:
  hunic4sc_szarmaztatotteng_20130514.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]