Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Lamardor 400 FS - Csávázószer

  Növényvédő szer neve:
  Lamardor 400 FS
  Rendeltetés:
  Csávázószer
  Kultúra:
  Gabonák, Őszi búza, Őszi és tavaszi árpa, Rozs, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Alternária, Fedett üszög, Fuzáriumfajok, Hópenész, Kőüszög, Lisztharmat, Porüszög
  Hatóanyag összetétel:
  Protiokonazol, Tebukonazol
  Engedély száma:
  04.2/1045-2/2017
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2022.12.31
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Bayer CropScience S. A. S. (16 Rue Jean-Marie Leclair CP 106, F-69266 Lyon Cedex 09)
  Formuláció:
  vizes szuszpenzió koncentrátum csávázás céljára (FS)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  I. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2008.10.31
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  kockázat alapú besorolás folyamatban
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  nem
  Gyűjtőcsomagok:
  Lamardor Red: 2 x 1 l
  Hatáskifejtés:
  Védettséget biztosít a csírakorban fellépő valamennyi kórokozó ellen. A két hatóanyag jó illeszkedésének köszönhetően szinergista hatások lépnek fel. A tebukonazol gyorsabb bejutása kiegészül a protiokonazol lassú, de folyamatos felvételével, ennek eredménye a mindenre kiterjedő, hosszú ideig fennmaradó hatás. A Lamardor dózisa rendkívül alacsony, így a csávázószerben lévő színezőanyag nem tud mély színintenzitást adni a kezelt vetőmagnak. Ezért, tonnánként 1 liter Peridiam Eco Red segédanyagot kell tenni a csávázólébe. A készítmény Lamardor Red néven 10 tonna vetőmag csávázására való csomag formájában kerül forgalomba. A Peridiam Eco Red egy műanyag polimer, ami színes bevonatot képez a vetőmag felszínén. A szín intenzitás fokozása mellett fényes felületet ad, ami javítja a vetőmag folyási tulajdonságait (a magok nem tapadnak össze, jól csúsznak egymáson, a vetőmag nem boltozódik a vetőgépben), ezenkívül csökkenti a porolást, és a kopás miatti hatóanyag veszteséget.
  Eltarthatóság:
  Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
  Adagolási mennyiség:
  0,2 l/vetőmag tonna
  Letölthető dokumentumok:
  lamardor_400_fs_enghat_081031.pdf
  lamardor400fs_mod_20121217.pdf
  lamardor400fs_mod_20171117.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]