Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Metric - Gyomirtó szer

  Növényvédő szer neve:
  Metric
  Rendeltetés:
  Gyomirtó szer
  Kultúra:
  Burgonya
  Károsító:
  Magról kelő kétszikű gyomok
  Hatóanyag összetétel:
  Klomazon, Metribuzin
  Engedély száma:
  04.2/1446-2/2017
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2022.09.30
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Belchim Crop Protection NV (Neringstraat 15,B-1840 Londerzeel)
  Formuláció:
  kevert formuláció CS és SC (ZC)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  II. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2009.09.30
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  kockázat alapú besorolás folyamatban
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  nem
  Hatáskifejtés:
  A Metric hatóanyagai közül a klomazon hatásmechanizmusát tekintve a karotinoid (pigment) bioszintézist gátló herbicidek csoportjába tartozik. Hatására a színes karotinoidok képződése gátolt, csak színtelen karotinoidok képződnek. Hatására az érzékeny növények rózsaszínes kifehéredéssel reagálnak, mely tünetek alapján a klomazon hatása jól beazonosítható. A metribuzin hatóanyag az aszimmetrikus triazinok hatóanyagcsoportjába tartozik, hatásmechanizmusát tekintve fotoszintézis gátló. A növénybe kerülve a xilém rendszerben transzlokálódik, és a növény vízháztartásával mutat szoros összefüggést. A növény anyagcsere folyamatába bekapcsolódva a fotoszintézis fényreakció szakaszában a Hill reakciót (víz fotolízise) gátolja. A kezelt területen a gyomnövények kicsírázhatnak, és akkor pusztulnak el, amikor a növényben megindul az intenzív fotoszintézis. A gyomnövények elhalása a levelek klorózisával kezdődik. A hatóanyag a talajban a talajbaktériumok és a gombák hatására degradálódik, és egy vegetációs idő alatt lebomlik.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  1,0-1,5 l/ha
  Letölthető dokumentumok:
  metric_enghat_090930.pdf
  metric_mod_20100922.pdf
  metric_mod_20170927.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]