Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Profiler - Gombaölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Profiler
  Rendeltetés:
  Gombaölő szer
  Kultúra:
  Borszőlő, Csemegeszőlő
  Károsító:
  Peronoszpóra
  Hatóanyag összetétel:
  Fluopikolid, Foszetil
  Engedély száma:
  04.2/593-1/2016.
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2021.05.21
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Bayer CropScience S. A. S. (16 Rue Jean-Marie Leclair CP 106, F-69266 Lyon Cedex 09)
  Formuláció:
  vízben diszpergálható granulátum (WG)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  28 nap
  Forgalmazási kategória:
  III. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2016.02.08
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Hatáskifejtés:
  A szőlő fungicidek olyan új generációját képviseli, amiben egy teljesen új hatásmechanizmusú hatóanyagot, a fluopikolidot az évtizedek óta magas szinten teljesítő foszetillel kombináltuk. A két vegyület együttes hatása kimagasló eredményt ad a szőlőperonoszpóra ellen. Az eredmény gyors és hosszan tartó, mert a Profiler a kórokozó életciklusának minden fázisát gátolja. A fluopikolid hatásmódja új és egyedi, és mivel nem várható a fluopikoliddal azonos hatásmódú termék a növényvédő szer piacon, egyedisége az elkövetkező években meg is marad. A fluopikolid nem mutat keresztrezisztenciát más gombaölő szerekkel. Hatékony a fenilamidokkal, a strobilurinokkal és a karboxil-sav-amidokkal szemben rezisztenssé vált peronoszpóra-félék ellen. A Profiler így - a hatóanyag kombinációnak és az eltérő hatásmechanizmusnak köszönhetően - a szőlőtermelô új, erőteljes eszköze lesz a rezisztencia elkerülésére. Ennek nyilvánvaló biztosítéka a foszetil (a Mikal szercsalád hatóanyaga), amit immár több mint 20 éve alkalmaznak világszerte számos kultúrában. Nagyszámú szabadföldi és laboratóriumi monitoring vizsgálattal bizonyították, hogy a foszetillel szemben mind a mai napig nem fejlődött ki rezisztencia.
  Eltarthatóság:
  Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
  Adagolási mennyiség:
  2000-2500 g/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  2,0-2,5 kg/ha szer, 800-1200 l/ha víz
  Kezelések max száma:
  3
  Letölthető dokumentumok:
  profiler_eng_20111220.pdf
  profiler_mod_20160208.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]