Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Rapid CS - Rovarölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Rapid CS
  Rendeltetés:
  Rovarölő szer
  Kultúra:
  Borsó, Búza, Napraforgó, Repce, Rozs, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Bagolylepkék, Levéltetvek, Mezei poloska, Repce-fénybogár, Repcebecőormányos, Repcebolha, Repcedarázs, Repceszárormányos, Vetésfehérítő bogarak
  Hatóanyag összetétel:
  Gamma-cihalotrin
  Engedély száma:
  04.2/1528-1/2017
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2022.12.31
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Cheminova A/S (P.O. Box 9 DK-7620 Lemvig)
  Formuláció:
  mikrokapszulás, vizes szuszpenzió (CS)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  14 - 28 nap
  Forgalmazási kategória:
  II. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2006.01.31
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  MTÉT alföldi madárvédelmi szántó
  KalászosokT, KukoricaT, Ipari növényekT (kivéve repcében, mustárban vagy olajretek kultúrában), ZöldségfélékT, Egyéb növényekT

  MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi szántó
  KalászosokT, KukoricaT, Ipari növényekT, ZöldségfélékT, Egyéb növényekT

  MTÉT kékvércse védelmi szántó
  KalászosokT, KukoricaT, Ipari növényekT, ZöldségfélékT, Egyéb növényekT

  MTÉT túzokvédelmi szántó
  KalászosokT, KukoricaT, Ipari növényekT (kivéve repcében, mustárban vagy olajretek kultúrában), ZöldségfélékT, Egyéb növényekT
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  mérsékelten kockázatos
  Méhkímélő technológia:
  igen
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Gyűjtőcsomagok:
  Rapid Turbo: 2 x 1 l
  Hatáskifejtés:
  A Rapid CS piretroid típusú rovarölő szer. Hatóanyaga a gamma-cihalotrin. A Rapid CS kivételes hatékonyságát annak köszönheti, hogy a piretroid hatóanyagú készítmények között, egyedülálló módon, 98%-ban tartalmazza a rovarok ellen hatékony hatóanyag molekulát. Ezen felül a Rapid CS a legmodernebb mikrokapszulázott formában készült el, amelynek eredményeként minimálisra csökkent a permetezés során a hatóanyag elpárolgása, nagyobb lett a fény és UV stabilitása, valamint az esőállósága a többi piretroid típusú készítménnyel szemben. A Rapid CS esetében a mikrokapszulából fokozatosan szabadul fel a hatóanyag, ezért hatása fokozatosan, de annál erőteljesebben jelentkezik. A mikrokapszulázott formuláció előnyös tulajdonságainak köszönhetően a Rapid CS akár 3-4 napos tartamhatással is rendelkezhet. A Rapid CS hatóanyaga állandó ingerületi impulzust jelent a rovarok idegrendszerére, amely hiperaktivitáshoz, idegrángáshoz és a végül rovarok pusztulásához vezet.
  Eltarthatóság:
  Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
  Adagolási mennyiség:
  60-80 ml/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  60-80 ml/ha szer, 300-500 l/ha víz
  Kezelések max száma:
  2
  Letölthető dokumentumok:
  rapid_cs_modhat_080305.pdf
  rapid_cs_modhat_090812.pdf
  rapid_sc_06_02_09.pdf
  rapidcs_mod_20111130.pdf
  rapidcs_mod_20141218.pdf
  rapidcs_mod_20161207.pdf
  rapidcs_mod_20170505.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]