Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Rubric - Gombaölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Rubric
  Rendeltetés:
  Gombaölő szer
  Kultúra:
  Kalászosok, Őszi árpa, Őszi búza, Rozs, Tavaszi árpa, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Gabonalisztharmat, Helmintospóriumos betegségek, Rozsdabetegségek, Szeptóriás betegségek
  Hatóanyag összetétel:
  Epoxikonazol
  Engedély száma:
  04.2/1950-1/2015
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2020.04.30
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Cheminova Agro A/S. (P.O. Box 9 DK-7620 Lemvig)
  Formuláció:
  vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  35 nap
  Forgalmazási kategória:
  II. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2015.03.02
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Gyűjtőcsomagok:
  2-nódusz Pack: 1 x 5 l
  2-nódusz Pack: 1 x 5 l
  Hatáskifejtés:
  A Rubric hatóanyaga a régóta ismert kiváló tulajdonságokkal rendelkező epoxikonazol. Az epoxikonazol szisztémikus, a triazol típusú fungicidekhez tartozó hatóanyag, amely protektív (védő) és eradikatív (teljesen elpusztító) hatásmóddal is rendelkezik. A hatóanyag a kórokozó gombák ergoszterol bioszintézisében meghatározó demetiláz enzimfehérje működését gátolja, ezáltal elmarad a gomba sejtmembrán kiépülése. A Rubric hatásspektruma az őszi és tavaszi kalászos gabonák esetében is széleskörű. Kiemelt hatékonysággal rendelkezik rozsdabetegségek (vörös- és sárgarozsda), lisztharmat, szeptóriás levél- és pelyvafoltosság, rinhospóriumos levélfoltosság kórokozói ellen. A kalászvédelemben a fuzárium elleni technológiákban is kiváló kombinációs partner. Egyedi formulációjának köszönhetően kiváló oldékonysági paraméterekkel rendelkezik, a kijuttatást követően gyorsan felszívódik és hosszú hatástartamot biztosít a növényben.
  Adagolási mennyiség:
  0,8-1 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  0,8-1 l/ha szer, 200-400 l/ha
  Kezelések max száma:
  2
  Letölthető dokumentumok:
  rubric_eng_20150302.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]