Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Scab 80 WDG - Gombaölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Scab 80 WDG
  Rendeltetés:
  Gombaölő szer
  Kultúra:
  Alma, Almatermésűek, Birs, Körte
  Károsító:
  Tárolási betegségek, Varasodás
  Hatóanyag összetétel:
  Kaptán
  Engedély száma:
  04.2/8378-1/2016
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2018.09.30
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Sharda Hungary Kft. (1103 Budapest, Gyömrői út 105.)
  Formuláció:
  vízben diszpergálható granulátum (WG)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  28 nap
  Forgalmazási kategória:
  I. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2015.01.20
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Hatáskifejtés:
  A Scab® 80 WDGG gombaölő permetezőszer hatóanyag a kaptán, a ftálimidszármazékok (perklórmetil-merkapto-vegyületek) csoportjába tartozik. Az 1952-ben felfedezett hatóanyag triklór-metam-szulfonil csoportot tartalmaz (R-S-CCI3). Ez a "toxofor csoport" felelős a hatóanyag bejuttatásáért (lipofilitásáért) a kórokozókba, illetve a hatáskifejtés helyén ebből keletkeznek a különböző toxikus vegyületek (tiofoszgén, karbonilszulfid, szédiszulfid, sósav). A kórokozó sejtjeibe bejutott kaptán hatóanyag triklór-metam-szulfonil csoportja tiofoszgénné alakul, ezzel biztosítva az alapvető fungitoxicus hatását. Ezen kívül az energia előállításában és annak raktározásában szerepet játszó mitokondriumokban lévő enzimek tiol-csoportjának megkötésén-, illetve a sejtlégzésének gátlásán keresztül fejti ki a hatását a növényt károsító gombákkal szemben. Mivel a kaptán hatóanyag több ponton fejti ki a hatását, ezért a mai napig nem alakult ki vele szemben rezisztencia, sőt a felszívódó (szisztemikus) hatású gombaölő szerek kiváló rezisztencia törő kombinációs partnere. A kaptán hatóanyag egy kontakt hatású, széles hatásspektrummal rendelkező fungicid, amelyet elsődlegesen a megelőző jeleggel, számos kultúrában eredményesen alkalmazhatunk - a lisztharmat kivételével - például a varasodás, a peronoszpóra, a monília, a levélfoltosság elleni védekezésre.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  1,50-1,88 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  1,50-1,88 l/ha szer, 800-1000 l/ha víz
  Letölthető dokumentumok:
  scab80wdg_eng_20150120.pdf
  scab80wdg_mod_20161213.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]