Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Shametrin 70 WG - Gyomirtó szer

  Növényvédő szer neve:
  Shametrin 70 WG
  Rendeltetés:
  Gyomirtó szer
  Kultúra:
  Burgonya
  Károsító:
  Magról kelő kétszikű gyomok
  Hatóanyag összetétel:
  Metribuzin
  Engedély száma:
  04.2/2291-1/2015.
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2018.09.30
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Sharda Hungary Kft. (1103 Budapest, Gyömrői út 105.)
  Formuláció:
  vízben diszpergálható granulátum (WG)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  II. és III. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2015.03.11
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Esőállóság:
  A permetezést követő 6-8 órán belül lehulló csapadék csökkentheti a gyomirtószer biológiai hatékonyságát.
  Hatáskifejtés:
  A Shametrin® 70 WG gyomirtó permetezőszer hatóanyaga a metribuzin az aszimmetrikus 1,2,4-triazinok csoportjába tartozik. A metribuzin gátolja az ATP képzést és a Hill-reakciót (a víz fotokémiai oxidációját). Gyökéren és levélen keresztül is hatékony, elsősorban a magról kelő kétszikű gyomnövényekkel szemben. A kikelt gyomnövények 2-4 leveles fejlettségüknél a legérzékenyebbek a hatóanyaggal szemben. A metribuzin hatóanyaggal eredményesen védekezhetünk többek között a disznóparéjfélék, a keserűfűfélék,a parlagfű, a vadrepce, a repcsényretek, a betyárkóró, a csattanó maszlag, a libatop, a napraforgó, a kövér porcsin,a kamilla és a tyúkhúr ellen. Ha a Shametrin® 70 WG-t a gyomnövények kelés előtt (pre-emergensen), a szekunder bakhátakra juttatjuk ki, akkor a permetezést követő két héten belül 15-20 mm bemosó csapadékra van szüksége a készítménynek. Amennyiben ez elmarad, az biológiai hatáscsökkenést eredményez a burgonya gyomírtásában. Állománykezelés esetén a permetezést követő 6-8 órán belül lehulló csapadék szintén csökkentheti a gyomírtószer biológiai hatékonyságát.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  0,5-1,2 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  0,5-1,2 l/ha szer, 200-300 l/ha víz
  Letölthető dokumentumok:
  shametrin70wg_eng_20150311.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]