Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Sharmon D 720 WSC - Gyomirtó szer

  Növényvédő szer neve:
  Sharmon D 720 WSC
  Rendeltetés:
  Gyomirtó szer
  Kultúra:
  Őszi árpa, Őszi búza, Rozs, Takarmánykukorica, Tavaszi árpa, Tavaszi búza, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Évelő kétszikű gyomok, Magról kelő kétszikű gyomok
  Hatóanyag összetétel:
  2, 4-D (diklór-fenoxi ecetsav)
  Engedély száma:
  04.2/434-2/2013.
  Engedély típusa:
  származtatott engedély
  Engedély érvényesség:
  2014.10.01
  Referencia szer neve:
  Dikamin 720 WSC
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Makhteshim Agan Hungary Zrt. (1037 Budapest, Montevideo u. 6.)
  Formuláció:
  folyékony vízoldható koncentrátum (SL)
  Légi kijuttatás:
  igen
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  I. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2013.03.21
  Visszavonás dátuma:
  2014.10.01
  Türelmi idő lejárata kis-/nagyker:
  2015.03.31
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Gyűjtőcsomagok:
  Kukorica Eco: 1 x 5 l
  Hatáskifejtés:
  A Sharmon D 720 WSC gyomirtó permetezőszer hatóanyaga a 2,4-D aminsó, a hormonhatású gyomirtószerek csoportjába tartozik. A gyomnövény sejtjeibe bejutva, fokozott sejtosztódási, sejtmegújulási folyamatokat indít el, ami abnormális mértékű sejtburjánzást eredményez, miközben a növény a tápanyagkészletét felhasználja, mivel az auxinhoz hasonló hatású herbicid hatóanyagot nem képes hatástalanítani, lebontani. Az egyszikű növények az aktív növekedésen kívüli időszakban szelektívek, a kétszikűek viszont mindig érzékenyek a hatóanyagra. A Sharmon D 720 WSC-t a növény bármelyik szervén keresztül képes felvenni, a felszívódott hatóanyag a szállítórendszeren keresztül eljut a gyomnövény szöveteibe, többek között a gyökérzetbe is. Ezért használható az évelő kétszikű gyomok (pld. mezei acat, aprószulák) irtására is. A kétszikűek levelei torzulnak (kanalasodnak, csalánosodnak). Az egyszikűeké dárdaszerűen összepöndörödnek és a szár felé húzódva felfelé állnak. Közben nem képződik új levél és új oldalhajtás sem. A gyomok növekedése a permetezés után azonnal leáll, 7-10nap múlva pedig teljesen elszáradnak. A SharmonD 720 WSC-vel hatékonyan védekezhetünk a magról kelő évelő és kétszikű gyomnövények ellen. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles fejlettségükkor, az évelő kétszikűek az intenzív növekedési stádiumukban a legérzékenyebbek a szerre.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  1,0-1,5 l/ha Rét, legelő: 2,0-2,6 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  1,0-1,5 l/ha szer, 200-300 l/ha víz, 40-60 l/ha víz légi kijuttatás Rét, legelő: 2,0-2,6 l/ha szer, 200-300 l/ha víz
  Letölthető dokumentumok:
  sharmond720wsc_szarmaztatotteng_20130321.pdf
  sharmond720wsc_turelmiidomegall_20141028.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]