Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Tridus - Növekedés szabályzó szer

  Növényvédő szer neve:
  Tridus
  Rendeltetés:
  Növekedés szabályzó szer
  Kultúra:
  Durumbúza, Gyep (vetőmag), Őszi árpa, Őszi búza, Rozs, Tavaszi árpa, Tavaszi búza, Tritikále, Zab
  Károsító:
  Hatóanyag összetétel:
  Trinexapak
  Engedély száma:
  04.2/143-2/2015
  Engedély típusa:
  származtatott engedély
  Engedély érvényesség:
  2019.12.08
  Referencia szer neve:
  Moxa
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Belchim Crop Protection Hungary Kft. (1124 Budapest, Jagelló út 14.)
  Formuláció:
  emulgeálható koncentrátum (EC)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Forgalmazási kategória:
  II. kategória
  Engedélykiadás dátuma:
  2015.02.24
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  felhasználható
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Hatáskifejtés:
  A készítmény hatóanyaga a ciklohexandionok közé tartozik, ami a növényi szövetekben fellépő megnyúlásért felelős gibberellinekre hat. A készítmény hatóanyagát a növények zöld részei gyorsan felszívják, majd a hatóanyag az asszimilációs áramlás segítségével eljut a növény minden részébe (az alkalmazástól számított 1 órán belül a növény minden részében megtalálható, a csapadék ellenállóság már a kezeléstől számított 2 órán belül megjelenik). A készítmény blokkolja az aktív gibberellin képződést, így a szár internódiumainak megnyúlása leáll. A kezelt növények szára rövidebb lesz, a szár sejtjeinek falai vastagabbak és erősebbek. A TRIDUS-t a növekedés korai fázisaiban kell alkalmazni a megdőlés megelőzése érdekében. A készítmény pozitívan hat a gyökérrendszer fejlődésére is, így a növények jobban rögzülnek a talajban, intenzívebbé válik a víz- és tápanyagfelvétel, ami végül pozitívan hathat a termés mennyiségére és minőségére.
  Eltarthatóság:
  Eredeti csomagolásban 2 év.
  Adagolási mennyiség:
  Gabonák: 0,4-0,6 l/ha Gyep (vetőmag): 0,8 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  Gabonák: 0,4-0,6 l/ha szer, 200-300 l/ha víz Gyep (vetőmag): 0,8 l/ha szer, 200-300 l/ha víz
  Kezelések max száma:
  1
  Letölthető dokumentumok:
  tridus_szarmaztatotteng_20150227.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.
[bezárás x]