A 2024-ben a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve keretében meghirdetésre kerülő egyes beruházási pályázati felhívásoknál az IH az új támogatás elnyerésének egyik feltételeként kívánja meghatározni a korábban Vidékfejlesztési Program keretében azonos megvalósítási helyen, azonos tárgyú támogatott projekt megkezdését, olvasható a kap.mnvh.eu oldalon.

Ez azt jelenti, hogy ha a pályázó a KAP Stratégiai Terv támogatásával megvalósítani kívánt beruházással azonos megvalósítási helyen és azonos tárgyú projekt keretében már rendelkezik egy korábbi, Vidékfejlesztési Program keretében kiírt pályázati felhívás alapján támogatási okirattal, de kifizetési kérelem beadásával igazoltan azt még nem kezdte meg, akkor az új, üzemi fejlesztésekre irányuló kiírások alapján nem részesülhet támogatásban.


Hirdetés – 

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

A fentiek alól kivételt képeznek azon kedvezményezettek, akik a támogatói okiratukat 2023. szeptember 1-jén vagy azt követően vették kézhez. A sikeres pályázati felkészülés érdekében az Agrárminisztérium javasolja, hogy az új beruházások előkészítését a fentiek figyelembevételével kezdjék meg a pályázni szándékozók. Az előkészítés alatt álló pályázati felhívások alapját, keretrendszerét tartalmazó magyar stratégiai terv, a pályázati menetrend, a pályázati felhívások társadalmi egyeztetése minden érdeklődő számára elérhető a KAP-tematikus honlapon.

Indexkép: Shutterstock