Lemken

Lemken

Itt a tarlóhántás ideje, és ennek okán bemutatjuk a Lemken Heliodor rövidtárcsa családot. A Lemken rövidtárcsák kompakt felépítésű, könnyen kezelhető eszközök, melyek forgatási képessége páratlan. Azonban felmerül a kérdés, hogy ezt, hogyan tudja a Lemken elérni?

tarlóhántás

Egy olyan ötletesen megépített gépcsalád mint a Heliodor vagy a Rubin rendelkezik egy olyan tárcsalap-osztással és elhelyezéssel, ami garantálja a tökéletes munkát. A tárcsalapok nemcsak a haladási irányba, hanem a talajra vetítve is szöget zárnak be. A Heliodor tárcslapjai menetirányba 16,5⁰-ot, míg felülről tekintve a talajhoz képest pedig 10,5⁰-ot zárnak. Ez garantálja a tökéletes keverést és az egyenletesen átdolgozott talajt.

A gép munkája mindenkit meggyőzz. Nézze a videót:

Ezáltal már sekély munkamélységtől teljesen átvágják és átkeverik a talajt. A homorú, csipkés, 510 mm átmérőjű tárcsalapok különösen kopásállóak. A vázhoz egyenként laprugós felfüggesztéssel csatlakoznak. A tárcsalapok 125 mm-es osztása teszi lehetővé a nagy teljesítményt és az intenzív keverést, legyen szó tarlóhántásról vagy magágyészítésről. A tárcsalapok csapágyazása egyedi, 2 soros görgős csapágyazás, melyek teljesen karbantartás-mentesek.

rövidtárcsa

A csapágyak többszörös por-, és vízvédelemmel is ellátottak, így a hosszú élettartam itt sem kérdéses.

A Lemken Heliodor másik fontos tulajdonsága, hogy széles tartományban, 4-5 cm mélységtől akár 12-13 cm munkamélységig is használható. Így a Heliodor tökéletes munkát végez, akár magágyelőkészítés esetén is.

A gépre rendelhető hidraulikus állítású simító is, mely kerülhet a tárcsasorok elé, vagy mögé is. A simító mélységét kényelmesen, a fülkéből hidraulikusan tudjuk állítani, sőt a 150 mm széles simítófogak átállíthatóak húzott, illetve tolt pozícióba is. Ezzel a talajainkban lévő egyenetlenségeket tökéletesen el tudjuk tüntetni.

Lemken Heliodor

A Lemken Heliodor egyik fő eleme a front simító, mely hidraulikusan állítható.

A Lemken Heliodor tárcsák fejlesztésénél egyik fő szempont volt a gép komfortos beállításának lehetősége. A tárcsák alap esetben mechanikus mélységállítással, míg opcióban hidraulikus mélységállítással felszereltek.

Fontos megemlíteni a talajkövetést is. Hiszen egyre szélesebb munkagépekkel dolgoznak a gazdák, amelyek egyenetlen talajkörülmények közt is egyenletes mélységben kell dolgozzanak, sőt a visszatömörítés esetén a lezáróhengerektől is ugyanazt a tökéletes munkát várjuk el. Ebben a Heliodor példamutató, hiszen mind a függesztett-csukható, min a félig-függesztett verzió esetén két tagba oszlik a munkagép, melyek külön-külön is le tudják követni a talajt.

rövidtárcsa

Példás talajkövetés változó körülmények között is.

Nagy traktorom van akkor is lehet Heliodor tárcsám?

Egyre gyakrabban elhangzik a fenti kérdés, hiszen a gazdasági követelmények, a humánerőforrás gondjai miatt egyre többen használnak 400 lőerő feletti erőgépeket. Jó hírünk van, hiszen nekik sem kell lemondani arról, hogy Lemken Heliodor tárcsájuk legyen. 8 métertől 16 méterig a Lemken egy speciális eszközhordozóval kínál megoldást. Ennek a neve a Lemken Gigant.

Lemken Giant

Lemken Gigant: Óránként akár 25 hektárt is képes megművelni.

A legnagyobb, 16 méteres munkaszélességű változattal a Lemken a világ legnagyobb rövidtárcsáját gyártja. Az óránkénti akár 25 hektáros területteljesítményével a Heliodor 9 a Gigant 12 S eszközhordozó rendszerrel kombinálva óriási hatékonyságot biztosít. Az új Heliodor Gigant vonószemmel kapcsolódik a traktor vonószerkezetéhez. A Heliodor 9-es 2 db 4, 5, 6, 8 méteres tagból áll, melyek együtt alkotják a teljes munkaszélességet.

A Gigant eszközhordozó két hárompontjának az önszintező funkciója biztosítja, hogy a két tag egymástól függetlenül tudjon a talajfelszínhez igazodni. Ez a technikai megoldás optimális beállítást eredményez a munkagép teljes munkaszélességében és állandóan pontos mélységhatárolást eredményez még egyenetlen talajviszonyok esetén is.

tárcsa

Masszív konstrukció a garancia a hosszú élettartamra még kötött talajokon is.

A hárompont-függesztések kettős működésű vezérlőszelepekhez csatlakoznak, melyek biztosítják a tömeg átterhelését az eszközhordozóról a Heliodor tagokra, különösen kötött talajok esetén. Ennek eredményeként a Heliodor állandóan optimális munkaminőséget nyújt, a nagy munkaszélesség ellenére is.

A ballonos, 800 mm széles gumiabroncsok minimálisra csökkentik a talaj tömörödését, és a kompakt szállítási méretekkel (3,50 méteres szélesség, 4 méteres magasság) együtt hozzájárulnak a Gigant Heliodor jó szállítási tulajdonságaihoz.

A „hektárgyilkos” videóját tekintse meg itt:

Ha felketette a Lemken Heliodor az érdeklődését, akkor keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait, és használja ki a futó Blue Deals akciót. (Agusztus 31-ig megteheti):

Blue Deals

Dunától keletre: Szrnka Péter +36/30-852-5787
Dunától nyugatra: Póczik Balázs +36/30748-5380

www.lemken.com/hu