Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. SZIE Budai Campus 'K' épület Díszterem
Időpont: 2019. június 07. 9:00-15:30

Védnökök: Dr. Palkovics László (rektor, SZIE), Dr. Friedrich László (dékán, SZIE-ÉTK), Éder Tamás (társadalmi elnök, FÉSZ)

Misszió: A konferenciával a szervezők egy szakmai párbeszédet szeretnének megindítani az agrárium széles körében alkalmazható GMO technológia élelmiszeripari, szabályozási és gazdasági hátteréről, illetve a genetikailag módosított szervezetektől mentes termékek piaci lehetőségeiről.

Ennek megfelelően előadóként a tudományos élet képviselői mellett hatósági és ellenőrző szervezetek, valamint ipari szereplők képviselőit invitálták meg a rendezvényre. Az eseménynek nem célja az állásfoglalás sem a technológia mellett, semellene.

gmo

Előadók:

Dr. Lakner Zoltán (SZIE ÉTK)
Dr. Mézes Miklós (SZIE MKK)
Dr. Németh Anikó (FAO)
Dr. Sági László (MTA MGI)
Szántó- Egész Réka (Biomi)
Turi Erika (Bonduelle)
NÉBIH (előadó egyeztetés alatt)
Bonafarm Csoport (előadó egyeztetés alatt)

Az előadások választ adnak a genetikailag módosított élőlények élelmiszerként és takarmánykéntvaló felhasználása/mellőzése kapcsán felmerülő jogi, technológiai, fogyasztói megítélés, marketing, stb.területek kérdéseire. Ezen felül az agráripar szakemberei kerekasztal-beszélgetés során vitatják meg álláspontjukat a témában.

A rendezvényingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület az alábbi linken található.

A konferencia Facebook eseménye az alábbi linkra kattintva érhető el.