Számos olyan tényezővel kell szembenéznünk a termesztés során, amelyek kedvezőtlen hatással lehetnek kultúrnövényeink termékenyülésére, így a terméshozamra is. Ilyen a virágzáskori magas hőmérséklet, a szárazság vagy a nem megfelelő eloszlásban érkező nagy csapadékmennyiség. Így az elvárt hozam nem lesz elérhető a növények támogatása nélkül.

Ezekre a problémákra fejlesztette a Timac AGRO FERTILEADER termékcsaládját, amelyekkel a kukorica és napraforgó virágzását, termékenyülését és a környezeti körülmények okozta stresszből való kilábalást tudjuk elősegíteni.

Napraforgóföld naplementében

Napraforgóföld – fotó: Getty Images

A kukorica termékenyülési időszakában jelentkező klimatikus stresszhatások akár 70%-kal is csökkenthetik a hozamot. Ezen hatások orvoslása lombtrágyákkal nem megoldható, mert nem tápanyaghiány okozta problémákról van szó. A FERTILEADER AXIS biostimulátor tartalma fenntartja a növény életfolyamatait a kritikus időszakokban, gátolja az elöregedést, így segíti a növényt kilábalni a stresszelt állapotból. Emellett cinket és foszfort is tartalmaz, így megspórolhatjuk a cinkes lombtrágyát.

A napraforgó hozamát jelentősen tudjuk növelni, ha az összes virág megtermékenyülését biztosítani tudjuk. FERTILEADER GOLD és FERTILEADER ALPHA termékünk a benne található tápelemeknek és biostimulátor komplexnek köszönhetően fokozza a megtermékenyülés biológiai folyamatait, valamint a tápanyagtranszportot, ami elősegíti a kaszatok kitelítődését, továbbá a növény a rendelkezésre álló tápanyagot optimálisan tudja hasznosítani.

A FERTILEADER növénykondicionálókban található SEACTIV biostimulátor komplex egyik fontos összetevője az izopentil-adenin. Ez az alkotóelem fokozza a tápanyagok felvételét, a transzportot végezetül a beépülést is. Serkenti a klorofill szintézisét, fokozva ezzel a termelőfolyamatokat. Gátolja a korai elöregedést, kellő időt biztosítva ezzel a növénynek, hogy kinevelje a termést, és megfelelő ezermagtömeget érjen el.

A komplexben található glicin-betain a kritikus időszakokban is szabályozza a növény víz- és tápanyagforgalmát, folyamatosan megnövekedett ellenállóságot biztosít a tenyészidőben – különösen a virágzás és megtermékenyülés során fellépő kedvezőtlen abiotikus hatásokkal szemben.

Az évről-évre tapasztalható szokatlan, és olykor extrém körülmények, és a Timac AGRO partnerei által mindezek ellenére elért jó eredmények kukoricában és napraforgóban vitathatatlanul igazolják a Timac AGRO termékek hatékonyságát és a biostimulátoros készítmények alkalmazásának létjogosultságát, szükségességét.

Országos lefedettségű szaktanácsadó-hálózatukkal az ön számára is segítenek megtalálni a leghatékonyabb megoldást. Az ön eredménye, a Timac AGRO sikere!

Látogasson el a Timac AGRO honlapjára!

Timac Agro logo