Meghívást kaptunk a Corteva Agriscience-től a vállalat nagyszabású, nyári szántóföldi bemutatósorozatára. A rendezvény öt egymást követő napon, az ország öt különböző régiójában került megrendezésre Szarvason, Szolnokon, Debrecenben, Balatonszemesen és Hegyfalun.

Corteva

A rendezvénysorozaton a Corteva bemutatta termékeit és a személyes konzultációra is lehetőség nyílt

A hazánkban is jól ismert vállalatok – a DuPont Pioneer, a DuPont Növényvédelem és a Dow AgroSciences – integrálásával alapított Corteva által rendezett bemutatón a résztvevőknek lehetősége nyílt személyesen is konzultálni a termékfejlesztő menedzserekkel – vagy akár a Közép-európai igazgatóval, Jean-Philippe Riffattal is.

Sok termék került a figyelem középpontjába a nyári munkacsúcsok előtt – de vajon mely kultúra hibridjei keltettek fel  leginkább a gazdálkodók érdeklődését június közepén? Természetesen a repce vetőmag-portfólió és az ehhez kapcsolódó növényvédő szerek témaköre.

Dr. Piukovics László, vetőmagokért felelős termékmenedzser az Agroinform.hu portál riporterének részletesebb tájékoztatást is adott a Corteva által forgalmazott Pioneer hibridrepcékről.

Nézzük meg közösen, milyen jó hangulatban telt ez a pár nap:

Jean-Philippe Riffat, a Corteva Agriscience közép-európai igazgatója cégük hitvallásáról nyilatkozott. A beszélgetés közben a szakember kitért arra is, hogy a Corteva globális vállalat megalakulása a hazai piacra is pozitív hatással lehet.

"Világvállalat vagyunk, ugyanakkor fontos számunkra, hogy minden egyes országban, ahol jelen vagyunk, kiváló helyi szakemberek segítsék a gazdálkodók versenyképes termelését. A világ országaiban globális kihívásokkal is meg kell küzdeniük a mezőgazdászoknak, ugyanakkor – ahogyan Magyarországon is – nagyon sok aktuális, helyi problémára is választ várnak tőlünk a termelők. Mi innovatív megoldásokkal és komplett technológiai ajánlásokkal segítjük partnereink gazdaságos és fenntartható termelését Magyarországon – és a világ sok más országában egyaránt."

Corteva

Jean-Philippe Riffat: "Fontos számunkra, hogy minden egyes országban, ahol jelen vagyunk, kiváló helyi szakemberek segítsék a gazdálkodók versenyképes termelését."

A Corteva Agriscience számára fontos a folyamatos kutatás-fejlesztés és az innovatív, hatékony megoldások piacra juttatása. Mindezek célja, hogy emeljék a gazdálkodók és a fogyasztók életminőségét úgy, hogy mindeközben a fenntartható termelés az eljövendő generációk számára is biztosítva legyen.