A Metra Kft. közel 20 éve értékesít öntözéstechnikai és tápoldatozó eszközöket és berendezéseket. A forgalmazott termékek egyik csoportja felöleli a zöldterületek, így parkok, sportpályák, díszkertek és hobbikertek automata öntözőberendezéseinek teljes körű telepítését, az amerikai Toro cég Irritrol márkanevű, több évtizede világszerte nagy sikerrel forgalmazott termékcsaládjával.

A másik csoportját a kertészeti és szántóföldi mikroöntözés

valamennyi technológiájához szükséges világszínvonalú, víz és energiatakarékos, nagy megbízhatóságú amerikai és izraeli megoldások képzik. Lassan két évtizede kiemelkedő szerepet játszanak a hazai termesztésben a Toro AquaTraXX csepegtetőszalagjai, Irritec szerelvényei valamint a Netafim csepegtető csövei, csepegtető gombái, párásítói és mikroszórófejei.

A TORO Aqua-Traxx PBX prémium csepegtetőszalagok segítségével növelheti a hozamot, a termény minőségét és a vízfelhasználás hatékonyságát azáltal, hogy oda juttatja ki a vizet és a tápoldatot, ahol szükség van rá. Az Aqua-Traxx PBX-et 10, 20 és 30 cm-es osztásokkal választhatja ki, ami megfelel a növény és a talaj igényének, és nagy rugalmasságot biztosít a rendszer tervezésekor. Emellett a TORO csepegtető szalag igény szerinti széles választékot biztosít vízáramlásban, falvastagságban és átmérőben is.

A varrat nélküli szalag és a ragasztóanyag magas minősége növeli a szalag tartósságát. Ahogy a víz folyik a szalagban, találkozik az arányosan kiegyensúlyozott labirintuselemmel, ami optimalizálja az örvénylést, így szabályozza a víz áramlását, és pontos vízkijuttatást biztosít minden egyes kilépőnyílásnál a növényhez. A szalag precíziósan öntött kilépőnyílásait úgy tervezték, hogy ellenálljanak a szennyeződés, gyökér vagy talaj általi eltömődésnek.

Azoknak a gazdálkodóknak, akik még nagyobb kontrollra vágynak, már elérhető a teljesen új Aqua-Traxx Flow Control, amely innovatív technológiájával, szabályozza az áramlást, egységes öntözést biztosít az egész területen, akár hosszú távon vagy dombos terepen is.

Amennyiben további kérdése lenne látogasson el a www.metra.hu weboldalra, hogy megtudja, hogyan lehet sikeresebb gazda a csepegtető öntözés segítségével.