Csak folyékony NPK, kénes-meszezés és semmi szilárd indítóstarter.

Csak folyékony NPK, kénes-meszezés és semmi szilárd indítóstarter. Akár az 5 tonna/ha is benne van a repcében. – Fotó: VulcanAgro Kft.

Mi a Vulcan Folyékony NPK?

A termék alapja egy magas tápanyagtartalmú szerves anyag, a melasz és vinasz keveréke. Ezt a szerves anyagot egészítjük ki 30%-os nitrogénoldattal, 60%-os foszfor- és káliumkoncentrátummal. Tartalmaz cinket, bórt és molibdént is, mivel a talajaink ezekből ürültek ki legjobban. A folyékony NPK-ból elérhető egy magasabb NPK hatóanyag-tartalmú Turbo NPK, valamint egy nitrogén nélküli folyékony PK (azoknak, akik rendelkeznek UAN-oldattal).

Mennyit kell kijuttatni?

A Vulcan Folyékony NPK termékekkel kiválthatjuk a szilárd indító műtrágyázást vagy csökkenthetjük azok használatát. Általában 400–1 000 liter/ha dózist javaslunk használni. Így nemcsak a foszfort és a káliumot tudjuk pótolni, de akár 40–70 kg/ha mennyiségben nitrogént is tudunk a talajba juttatni, még a vetés előtt.

A Vulcan Folyékony NPK-kijuttatást bármilyen permetezővel meg tudjuk oldani.

A Vulcan Folyékony NPK-kijuttatást bármilyen permetezővel meg tudjuk oldani. 400–1 000 liter/ha mennyiség akár két részletben is kijuttatható. – Fotó: VulcanAgro Kft.

Miért javul a talaj?

A Vulcan Folyékony NPK alapja (55–70%-ban) az a melasz–vinasz keverék, amelynek magas a cukor-, aminosav- és vitamintartalma. Sűrű, fekete szerves anyag, amely a talajban levő mikrobiológiai életet javítja. Felgyorsul a szárbomlás, a talajban levő tápanyagok felvehetővé válnak, és a talaj önmaga is több nitrogént lesz képes megkötni. Kevesebb input-anyaggal is magas termésátlagokat tudunk elérni. Már az első évben jobb lesz a talaj vízbefogadó és -szolgáltató képessége, az egyre rosszabb talajfoltok pedig nem növekednek.

Nógrádban egy repceállomány

Nógrádban egy repceállomány, 2020 októberében. Hiába a drága szilárd műtrágya, a jó vetőmag és a fáradságos munka. Most kell változtatni, nincs több idő! – Fotó: VulcanAgro Kft.

Hogyan tudom beszerezni?

A VulcanAgro Kft. szaktanácsadói segítenek megtalálni Önnek azt az NPK-összetételt, amire adott növény, talaj- és agrotechnológia mellett szüksége lehet. Kollégáink felveszik a megrendelését, és a feltételek egyeztetése után visszaigazoljuk annak befogadását. A terméket az adonyi telephelyen állítjuk össze, és tartálykocsikban szállítjuk az Önök által megadott időpontra, a felhasználás helyszínére.

Elpusztul az élet a talajban, egyre súlyosabb terméskiesést fogunk tapasztalni.

2021 június 8, Fejér megye, Dég határában. Ha elpusztítjuk az életet a talajban, egyre súlyosabb terméskiesést fogunk tapasztalni. – Fotó: VulcanAgro Kft.

Milyen technikát igényel?

A folyékony NPK-t tartályautókkal szállítjuk, hasonlóan, mint ahogy a nitrogénoldatot szállítjuk. A lefogadás történhet IBC-tartályokba, gumi- vagy merev falú tartályokba. A termék nem kezdi ki a gépeket, tartályokat, sokkal inkább felhasználóbarát, mint egy 30%-os UAN-oldat. Töményen, hígítás nélkül kell kijuttatni, amihez bármilyen folyékony szállítóeszköz alkalmas. A kijuttatást hagyományos permetezővel végezhetjük, lehetőleg 5–6-os fúvókával, mivel porlasztani nem szükséges a folyékony NPK-t. Dugulást, eltömődést nem okoz, a permetezőt nem károsítja.

elővásárlási akció folyékony NPK trágya

Elővásárlási akció – Folyékony NPK (A kép kattintásra megnő!)

A termékekről bővebb leírást a www.vulcanagro.hu/folyékony NPK menüpont alatt talál.

Szakmai segítség: +36 70 905 5000
www.vulcanagro.hu