A 2024-es tavaszi vetési szezonban a KWS széles palettát kínál a magyarországi gazdálkodók számára, legyen szó kukorica- vagy napraforgó-termesztésről, továbbá a gyakran visszatérő aszálykárok elkerülését szolgáló szemes-, és silócirok hibridekről.

A KWS ÚJ Generációs MODERN kukoricahibridjeinek termésbiztonsága és alkalmazkodó képessége lehetővé teszik a sikeres kukoricatermesztést változatos termőhelyi és technológiai adottságok mellett is!

A KWS OLTENIO és KWS HYPOLITO

A KWS OLTENIO és KWS HYPOLITO – fotó: KWS Magyarország Kft.

A KWS OLTENIO és KWS HYPOLITO korai érésű hibridek lehetőséget nyújtanak a hatékony és jövedelmező kukoricatermesztésre a megváltozott klimatikus és gazdasági körülmények között. Aki pedig a kompromisszumok nélküli extra termőképességet keresi, azoknak a KWS GIRO a következőket kínálja: igen magas terméspotenciál, kiváló szár- és csőegészség, erős szár és csőtartó szövetek.

A KWS kukoricavetőmag-kínálatából további két hibridet ajánlunk a gazdálkodók figyelmébe - a KWS KASHMIR-t és a KWS INTELIGENS-t, mely hibridek több éve a magyarországi kukoricatermesztők kedvelt, nagy területen termesztett kukoricái.

KWS KASHMIR és KWS INTELIGENS

KWS KASHMIR és KWS INTELIGENS – fotó: KWS Magyarország Kft.

A KWS KASHMIR mind Magyarország, mind teljes Európa tekintetében a TOP10 legnagyobb területen termesztett kukoricahibrid közé tartozik (Kynetec, 2022, 2023). A KWS INTELIGENS megbízhatóságát ugyancsak jól jelzi, hogy az elmúlt két évben mindkétszer a TOP15 legkedveltebb hibrid közé tartozott Magyarországon (Kynetec, 2022, 2023), termesztési övezetébe nemcsak a széles páneurópai térség (Törökországtól Franciaországig), hanem a Föld déli féltekéje – Chile – is beletartozik.

A napraforgó-termesztők figyelmébe két SULFO gyomirtási technológiába tartozó hibridünket ajánljuk. Mindkét hibrid jellemzője a magas olajtartalom és a szárdőléssel szembeni kiemelkedő ellenálló képesség.

A SUVEX magas terméspotenciállal rendelkező középérésű hibrid, széleskörű alkalmazkodóképességgel.

A középérésű ARNETES SU előnye, hogy aszályosabb termelési körzetekben is kiegyensúlyozott termésre képes.

napraforgó

SUVEX és ARNETES SU napraforgó – fotó: KWS Magyarország Kft.

A SUVEX és az ARNETES SU hibridek peronoszpóra megbetegedés elleni védelemről M9 rezisztencia szint gondoskodik. A betegséggel szembeni genetikai védelmet vetőmag csávázással is kiegészítjük. A csírázó és kelő növényeket a korai peronoszpóra fertőzéssel szemben a Lumisena gombaölő csávázószer védi.

A hagyományos tavaszi vetésű kapás kultúrákon túl a KWS széles kínálattal rendelkezik a ciroktermesztők számára, legyen szó szemescirokról, fő vagy másodvetésű silócirokról, vagy az idei évben Újdonságként bevezetett magas rostemészthetőségű BMR silócirok vetőmagról.

cirok

Cirok – fotó: KWS Magyarország Kft.

KWS NEMESIS – középérésű szemescirok, szemtermése vörösesbarna krém színű. Széles körben adaptálható gazdálkodási rendszerekhez és talajadottságokhoz. Megbízható hibrid, amely a gazdálkodóknak termelésstabilitást és erős betegségekkel szembeni ellenálló képességet biztosít.

Silócirok vetőmagjaink közül az NX4264 fővetésben javasolt. Igen magas zöldhozammal (gyakran 4 méter magasságú állomány), dőléssel és betegségekkel szemben magas ellenálló képességgel rendelkezik.

KALLISTO hibridünk egy nagy hozamú szudánifű-cirok hibrid, rendkívül intenzív korai fejlődése alkalmassá teszi a másodvetésként történő hasznosításra.

A szarvasmarha tartók számára Újdonság a NUTRIGRAIN – BMR KWS silócirok. Maximális rostemészthetősége mellett jó szárszilárdság jellemzi. Az állomány jellemzően 1.5-2 m magasságú, közepes hozammal és rendkívül magas minőségű beltartalommal bír.

Nagy Csaba, KWS Magyarország Kft.

Marketing manager

kws