YaraVitaTM Brassitrel

Napraforgó esetében az első helyen egyértelműen a YaraVitaTM Brassitrel szerepel. A benne lévő kalcium, magnézium, bór, mangán, molibdén nitrogén kiegészítéssel nemcsak összetételében jogosítja fel az első helyre, hanem hatóanyag egységár szempontból is, természetesen a konkurens termékekkel összevetve. Az általunk javasolt adagja 3 l/ha, amelyet 6-8 levélpárnál optimális kijuttatni.  Ha csak önálló bóros kezelésben gondolkodunk, akkor a YaraVitaTM Bortrac az ajánlott termék 2 l/ha adagban.

YaraVitaTM Bortrac

Lombon keresztül történő kénes trágyázásra a YaraVitaTM Thiotrac termékünket ajánljuk, 3-5 l/ha adagban, akár kétszeri alakalommal is.
Szélsőséges időjárási körülmények, stresszhelyzetekben a FolicareTM 17-9-33 B segíthet, a magas NPK mellett lévő mikroelem sor, kiemelt bór tartalommal. A 3-5 kg/ha vagy a 1,5% koncentráció a figyelembe veendő mennyiség.

FolicareTM

Zárásként még két dologra hívnám fel a figyelmet:
A yaravita.hu honlap segítségével a felhasználók minden lombtrágyát összehasonlíthatnak, tényleges ár-érték kalkulációt végezhetnek.
A keverhetőségi próbát érdemes minden esetben elvégezni.

Üreges szár megjelenése napraforgón bórhiány következtében

Bórhiány napraforgón - fejlődésben visszamaradt növények

Erős kalcium hiány következtében elhaló hajtás

Erős magnéziumhiány hatására kihalványodó levelek és általánosan gyenge kondíció

Magnézium hiány esetén klorózis figyelhető meg a napraforgó levelein

A baloldali növény megfelelő kéntápláltsági állapotú napraforgó. Jobb oldalon a kénhiány következtében erősen visszamaradt fejlődésű növény, a nitrogén hasznosulás csökkenése miatt.

 

Gyuris Kálmán

Yara Hungária Kft.