Június második hetében búzabemutatót tartottunk Tamásiban itt találkoztam a Bálint testvérekkel Tamással és Jánossal. Mivel Bálinték régi BactoFil-osok (már 2007 óta) így jó szívvel ajánlottam Nekik az AGRO.bio új termékét az Algafixet. Kicsit késésben voltunk az Algafix-el ezért azt kérdeztem Tamástól „Ki tudjátok még juttatni kukoricába és napraforgóba az Algafixet?” „ Kukoricába már nem tudok bemenni de a napraforgóba még ki tudom szórni az Algafixet szántóföldi géppel” - válaszolta Tamás.

Meglepődtem, mert júniusban már túl fejlett a napraforgó ahhoz, hogy szántóföldi géppel munkát lehessen végezni benne. „ Hogyan akarod kiszórni az Algafixet szántóföldi géppel ekkora napraforgóban? – kérdeztem Tamástól. „Gyere ki hozzánk Tanár Úr és majd meglátod az újításunkat” - válaszolta Ő.

Hajtott a kíváncsiság ezért június 14.-én kimentem Kocsolára Bálintékhoz. A Kocsolát Szakccsal összekötő betonút mellett találkoztam a Bálint testvérekkel. A napraforgó az úttal párhuzamosan volt vetve így először semmi különöset nem láttam. Akkor lepődtem meg amikor a dűlő úton bementünk a tábla rövidebb végére. A napraforgó táblában szabályos távolságokra két sor kihagyást láttam. „Ezek a művelő utak teszik lehetővé, hogy szántóföldi géppel is el tudom végezni a permetezéseket a napraforgóban – mutat Tamás a kihagyott sorokra.

„Mi vezérelt Benneteket amikor megvalósítottátok a művelő utas permetezést a napraforgóban? kérdeztem a Bálint testvéreket.