Míg a hagyományos növényi- vagy paraffinolajok a zsenge növényi szöveteket károsíthatják (perzselés vagy sztómazáródás), a narancsolaj nem okoz ilyen problémát. Jelenleg kizárólag a Biocont kínálatában szerepel narancsolaj alapú növényvédő szer. A Prev-Gold gombák, rovarok és atkák ellen is hatékonyan alkalmazható kontakt hatású szer.

Prev-Gold növényvédő szer természetes narancsolajjal

Több, mint narancsolaj – fotó: Biocont

A narancsolaj kivonatnak sejtmembrán károsító hatása van és hatásmódja a kártevők és a gombák szaporító képleteinek dehidratálásán alapszik. A lágy kültakarójú kártevők viaszos külső vázát kiszárítja, aminek következtében azok elvesztik testfolyadékukat és elpusztulnak. A patogén gombák (lisztharmat, szürkepenész) növény felületén elhelyezkedő spóráit és micéliumait szintén dehidratálja, a sejtmembrán károsodás következtében azok életfolyamataikat nem képesek tovább folytatni, így elhalnak.

A Prev-Gold felhasználhatósága igencsak széleskörű: szőlőben lisztharmat és szürkepenész ellen, zárt termesztő berendezésben, paradicsomban, paprikában és chiliben takácsatkafajok és üvegházi liszteske ellen, uborkában, cukkiniben és egyéb ehető héjú tökfélékben, illetve görögdinnyében, sárgadinnyében, sütőtökben és egyéb nem ehető héjú tökfélékben üvegházi liszteske ellen, dísznövényekben pedig szúró-szívó szájszervű rovarok ellen bevethető. A Prev-Gold felületi feszültség csökkentő összetevőt is tartalmaz, amelynek köszönhetően egyéb tapadás vagy hatásfokozó készítmény hozzáadása nem szükséges.

növényvédő szer károkozó rovatokat távol tartja

Bevethető a károkozó rovarok ellen, de nincs szignifikánsan negatív hatással a méhekre – grafika: Biocont

Az integrált növényvédelembe is beilleszthető, hiszen a teljes szezon folyamán használható a károsítók első megjelenésével kezdődően. Mindemellett a fizikai úton történő, szárító hatás kifejtése miatt eltér a hagyományos kémiai növényvédő szerektől és ezért rezisztencia kialakulásának kockázata alacsony. Széles hatásspektrummal rendelkezik és a készítménnyel végzett kutatások bebizonyították, hogy a méhekre és más hasznos szervezetekre nincs szignifikánsan negatív hatással, mivel az alacsony perzisztenciának köszönhetően kíméli őket. És még az illata is magával ragadó…

Szeretne többet megtudni a PREV-GOLD-ról? Látogasson el az oldalunkra!

A PREV-GOLD azonos a 6300/975-1/2021. NÉBIH számon engedélyezett Oroganic gomba-, rovar- és atkaölő permetezőszerrel.

Indexkép: Pixabay.com