Hogyan juthatsz hozzá?

Ha kötsz növénybiztosítást, akkor az állam – módozattól és a rendelkezésre álló pénztől függően – minimum 40, maximum 70%-kal támogatja a díjadat.

De mire jó a növénybiztosítás?

Többre, mint gondolnád. Amellett, hogy a legfontosabb, illetve a leggyakoribb kockázatok ellen biztosíthatod ültetvényeidet és szántóföldi kultúráidat, szorosan összefügg a kárenyhítési rendszerrel.

növénykár, növénybiztosítás

A teljes körű védelem érdekében érdemes kiegészíteni egy növénybiztosítással – fotó: Agrisk.hu

Azzal a kárenyhítési rendszerrel, amelynek tagja vagy, mert a törvény minden gazda számára előírja (egy minimális üzemméret felett), hogy be kell fizetnie a hozzájárulását, és ha kára van, akkor onnan kaphat kárenyhítésként pénzt. Persze csak akkor, ha megfelel a feltételeknek. Ez a kárenyhítés nem teljes körű, nem garantált és tele van buktatókkal. Így a teljes körű védelem érdekében érdemes kiegészíteni egy növénybiztosítással.

Kalkulálok gomb

A biztosítás megkötése mellé kétféle állami támogatás is jár:

  • Ha kötsz egy megfelelő növénybiztosítást, akkor a kárenyhítési rendszerből igénybe vehető kártérítést megduplázzák. De ezt meg is fordíthatjuk. Ha nem kötsz, akkor lefelezik! Például egy Agrisk-ügyfélnek elfagyott a szőlője, 80 millió Ft volt a kára. Akkor még nem volt biztosítása, így a kárenyhítési rendszer csak a felét fizette ki. Miután megtudta, hogyan függ össze a kárenyhítési rendszer és a biztosítás, gondolkodás nélkül megkötötte.
  • A biztosítás díját az állam támogatja, így könnyen megduplázhatod a kárenyhítési rendszerből történő kifizetéseket (fagykár, aszálykár) – és még biztosítási védelmed is lesz az egyes kockázatokra (jégverés).

Nézd meg, konkrétan mennyibe kerülne számodra a növénybiztosítás! Kalkulálj most, öt perc alatt és az Agrisk mutatja a kedvezményes díjat. Ha szeretnéd még ezt is csökkenteni, add meg a telefonszámod, munkatársuk felhív és még jobban rád szabják a biztosítást.

Elenyésző, van, amikor néhány ezrelék a védelem ára

Például nézzünk egy átlagos gazdát: a kalkuláló ügyfélnek van 15 hektár őszi búzája és 25 hektár kukoricája. Az általa megadott hozammal és eladási árral kiszámolta, hogy 25.000.000.- Ft a termés értéke. Ezzel szemben a jégbiztosítás díja (az állami támogatás után) kb. 120.000.- Ft. Ez 5 ezreléke a termény értékének! Cserébe nyugodtan alhat, mert ezért a pénzért milliós hozamcsökkenések értékét is megtéríti a biztosító.

Ha pedig nincs kár, akkor nem túl nagy veszteség a kifizetett biztosítási díj.

Kalkulálok gomb

Túl szép, hogy igaz legyen?

Amiről ebben a cikkben írtunk, azok az alapok. De az ördög a részletekben rejlik. Ezért érdemes tájékozódnod, mielőtt ténylegesen meg is kötöd a biztosítást. Ennek az a legegyszerűbb módja, hogy kalkulálsz egyet, ott megadod a telefonszámod, az Agrisk tanácsadói pedig felhívnak és nyugodtan, minden kötelezettség nélkül átbeszélitek a helyzeted és összeállítjátok a számodra legjobb növénybiztosítást.

Az országban egyedülállóan az Agrisknél nem kell akár több napot várnod arra, hogy megismerd egyszerre több biztosító díját, hanem néhány perc alatt pontos információt kapsz. Ha pedig úgy döntesz, hogy megkötöd a biztosítást, személyes találkozó nélkül és érintésmentesen teheted meg – ez fontos a mai időkben.

Az Agrisk nem hagy magadra: 50 év növénybiztosítási tapasztalatával rendelkezik, elérhető, válaszol a kérdéseidre és segít.

Tedd meg az első lépést, kalkulálj most! (Tényleg csak 5 perc)

Kalkulálok gomb

További információért látogass el az Agrisk weboldalára!