Sokfajta új lehetőség rejlik a mezőgazdasági kisgépben, amely nemcsak külső, hanem jelentős belső változáson ment keresztül. A tervezés során az eddigi ismeterek mellett felhasználtuk az elmúlt két évben szerzett tapasztalatokat is.

gumihevederes alvázú mezőgazdasági robot

Gumihevederes alvázon mozog a robot, aminek a nyomtáva változtatható lett 70-100 cm között – fotó: Hári Tech Kft.

Jellemzője, hogy jelentősen megnöveltük a teljesítményt és nagyobb hangsúlyt fektettünk a stabilizálásra, hiszen ezeknek köszönhetően a felhasználási területek is tovább bővültek.

Ahogy az előző gépnél, itt is gumihevederes alvázon mozog a robot, aminek a nyomtáva változtatható lett 70-100 cm között. Ha szükséges szűkebb helyeken is elfér, viszont lejtős területen alkalmazva a kiszélesítés miatt stabilabb munkavégzésre képes. 4-5 km/h órás sebességgel gyorsabban elvégzi a feladatot.

Lehetőség van nagyobb adapterek, művelési eszközök felszerelésére

Ebben segítséget a kis méretű robotban egy 25 LE-s Kubota motor nyújt, amely elegendő erőt biztosít a munkafolyamatok elvégzésére. A legújabb modell, már nemcsak kertészetekben, szőlőültetvényekben tudja megállni a helyét, hanem akár az építőiparban is. Sőt, erdőtelepítési célokra is ideális választás lehet.

A Hári Tech Kft. a saját fejlesztésű önvezető szoftverével ruházza fel a robotjait, ami azért nagy előny, mert speciális igény esetén könnyen tudja módosítani azt. Ugyancsak RTK GPS alapon működő +/- 2 cm pontosságnak köszönhetően igen precíz munkát végez a robot.

Felhasználóbarát szoftver

A szoftverben az is hangsúlyt kapott, hogy felhasználóbarát legyen. Könnyen kezelhető, egyszerű felület, logikusan felépítve, amelynek előnye az is, hogy a felhasználó élőben, távolról a világ bármely pontján okostelefonnal tudja követni a gép aktuális helyzetét és a jelenlegi paramétereit. Azonnal látható minden folyamat, amit végez a robot, az is, ami még hátra van, így az időbeosztást is mindig tudhatjuk előre.  Mire mennyi időnk van vagy mennyi szükséges, hol tudunk gyorsítani, időt megtakarítani, hiszen az idő pénz és hatékonyságra törekszünk.

gumihevederes alvázú mezőgazdasági robot

Megvásárolható, de akár bérelhető is – fotó: Hári Tech Kft.

Hári Tech Kft. gépeit nemcsak megvásárolni lehet, hanem a cég bérbeadási lehetőséget is biztosít a gépeire. Ezzel szeretné támogatni, hogy minél szélesebb körben tudjon terjedni ez a új technológia, és hogy a felhasználók meg tudják ismerni a gépek működését, és azok előnyeit.Véleményünk szerint pár éven belül a mindennapos munkaerőhiány mellett önvezető robotokra nem luxus cikkénk fognak gondolni a cégtulajdonosok, hanem mint nélkülözetlen, napi szinten használt munkaeszközökre.

Elérhetőség:

http://www.hari-tech.hu
Hári Zsolt
+36 30 901 22 44