A Doxmand Hungary Kft. 2017-ben alapult családi vállalkozásként – de a vadriasztók fejlesztésében már sokkal nagyobb múlttal rendelkezik a társaság fiatal mérnöke. Nagy Tamással, a cég ügyvezetőjével és fejlesztőmérnökével beszélgettünk az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2020 kiállításon.

"Önálló márkaként 2017. augusztusa óta vagyunk jelen a piacon Doxmand néven.

A hazai gazdaságok körében a vadkár minden évben visszatérő probléma, sokkal célravezetőbb megelőzni a kártételt, mint utólag magyarázkodni, alkudozni vagy netán pereskedni. Számunkra az egyik legfontosabb dolog, hogy kipróbált, hatékony megoldást kínáljunk, reális áron.

Doxmand

"Számunkra az egyik legfontosabb dolog, hogy kipróbált, hatékony megoldást kínáljunk, reális áron."

"Jól ismert és bevált termékeink helyét továbbfejlesztett eszközök vették át. Így a legkisebb berendezéseink a Doxmand Normál és a Doxmand Dual, ezeket követi a Doxmand VR4, majd a Doxmand VR8, amely már 8 hangszóróval akár 6 ha területet is képes védeni. Ezek előnyei más termékekkel szemben, hogy a kihelyezésüktől és beüzemelésüktől kezdve teljesen gondozás- és kezelésmentesek – a kiváló minőségű burkolatnak és a szerkezet tetején található napelemnek köszönhetően. A cégünk 3 év teljes körű garanciával szavatolja az eredeti minőséget." – ismertette Nagy Tamás.

"Rágcsálómentesítésre a Doxmand Nomus, Nomus Plus és Nomus 360 riasztóinkat ajánlom. Az ezekkel védett területeken a kártevők a zavaró és megszokhatatlan ultrahang hatására új menedéket keresve továbbállnak. Az eszközök elsősorban egér, nyest menyét, pele és patkány riasztására alkalmasak.

Új termékcsoportunkat a hatékony seregélyriasztás megvalósítására hívtuk életre. Fontos kiemelni, hogy ezek a berendezések – ellentétben az ultrahangos vadriasztó berendezéseinkkel – az emberi fül számára is hallható, erős, vijjogó hanggal riasztanak.

A Doxmand vadriasztók teljesen gondozás- és kezelésmentesek.

Ahhoz, hogy hatékony riasztó berendezéseket tudjunk biztosítani a gazdálkodók számára, folyamatos technológiai fejlesztésre van szükség. Igyekszünk évről-évre megújult, még hatékonyabb eszközöket nyújtani és közben

praktikus kiegészítőkön is dolgozunk, amelyek a már meglévő, terepre kihelyezett eszközöket teszik hasznosabbá, tartósabbá a partnereink gazdaságában.

Újdonságként már elérhető a piacon a 4,5w-os kiegészítő napelem, amelyet kifejezetten a zord, téli időszakra fejlesztettünk – a vadriasztóink kiegészítéseként.

Sokan félnek attól, hogy a hosszan tartó rossz idő befolyásolja a vadriasztó készülékek folyamatos működését.

Ősszel és télen „a Nap alacsonyabban jár az égen”, így a napsugarak beesési szöge is megváltozik. Így a készülékek tetején lévő, vízszintesen elhelyezett napelemet nem minden napsütéses órában éri erőteljesen a napsugár. Ennek kiküszöbölésére alakítottuk ki ezt a külső töltési lehetőséget.

A kiegészítő napelem segítségével már lehetőség van a plusz energiaforrás használatára, amelyet partnereink segítségével, a visszajelzések és ötletek alapján fejlesztettünk. A külön csatlakoztatható napelem a 360 fokos védelmet nyújtó készülékek – amelyeknek nagyobb az energiafelvétele – folyamatos működését biztosítja. A kiegészítő napelemet nem kell eltávolítani, ha naposabb idő van – célszerű azt folyamatosan csatlakoztatva hagyni a készülékre ősszel és télen.

vadriasztó

Már elérhető a 4,5w-os kiegészítő napelem, amelyet kifejezetten a zord, téli időszakra fejlesztettek ki.

Fontos információ, hogy bár a téli hónapokra lett kifejlesztve ez az eszköz – napos időben is lényegesen több energiát tud raktározni a készülék a kiegészítő napelem használatával, aminek köszönhetően rossz idő esetén sem kell félni a készülék lemerülésétől.

A napelemet déli irányba kell tájolni, így tudja a legjobb teljesítményt elérni. Kihelyezése, és a készülékhez csatlakoztatása nagyon egyszerű, a Doxmand.hu oldalon megtalálható.

A termékek értékesítése közben azért is dolgozunk, hogy aktívan tudjuk érvényesíteni a hitvallásunkat, miszerint a vásárlóinkkal fenntartott hosszútávú partneri kapcsolat kulcsa a folyamatos kommunikáció, a tapasztalatok megosztása és az esetleges meghibásodások azonnali orvoslása. Mindezt mi könnyebben és gyorsabban tudjuk megvalósítani a piacon lévő versenytársakhoz képest, hiszen mi fejlesztők és gyártók is vagyunk egy cégen belül."