Cikkünkben bemutatjuk drótfonatos kerítés építés árakat befolyásoló tényezőket. Olvasson tovább, hogy megtudja, mely anyagok és munkafolyamatok szükségesek a pontos költségvetés elkészítéséhez.

Miért válasszunk drótkerítést?

A drótfonatos kerítések népszerűsége töretlen, és nem véletlenül. A drótfonatos kerítés kiválóan alkalmas nagyobb területek határolására, mint például kertek, parkok vagy ipari létesítmények. Emellett könnyen karbantartható, és ha szükséges, egyszerűen javítható. Ezek a kerítések nemcsak megfizethetőek, de rendkívül tartósak és könnyen telepíthetőek is. Az árak általában 2.000 - 5.000 Ft között mozognak folyóméterenként, attól függően, hogy milyen minőségű anyagot választunk.

A drótfonatos kerítések előnyei

Az egyik legnagyobb előny az ár-érték arány. Egy közepes méretű kert kerítésének anyagköltsége általában 50.000 - 150.000 Ft között mozog, a drót típusától függően. Továbbá, ezek a kerítések rugalmasan alkalmazhatóak és strapabíróak, hosszú távon is jól bírják a terhelést. A horganyzott változatok különösen ellenállóak a rozsdával szemben, ami hosszabb élettartamot biztosít számukra.

Drótfonatos kerítés

A drótfonatos kerítések népszerűsége töretlen, és nem véletlenül – fotó: qjob.hu

A drótkerítés ára típus szerint

A drótfonatos kerítések sokféle anyagból készülhetnek, amelyek mindegyike más-más előnyökkel rendelkezik. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb típusokat, hogy megkönnyítsük a döntést.

Horganyzott drótfonat

A horganyzott drótfonat az egyik legelterjedtebb fajta, mivel kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Az ára körülbelül 3.000 - 6.000 Ft között mozog folyóméterenként. Ez a típus ideális választás, ha hosszú távon gondolkodunk. Például, ha egy 50 méter hosszú kerítést szeretnénk építeni, akkor 150.000 - 300.000 Ft közötti anyagköltséggel számolhatunk.

Műanyag bevonatú drótfonat

Ez a változat egy kicsit drágább, mint a horganyzott verzió, de cserébe esztétikusabb és még ellenállóbb a korrózióval szemben. Ennek folyóméterára 4.000 - 7.000 Ft között alakul. Tökéletes választás, ha egy kis plusz védelmet szeretnénk a kerítésünknek. Egy 30 méteres kerítés esetén a kiadás átlagosan 120.000 - 210.000 Ft közötti összeg.

Hegesztett drótfonat

Ez az egyik legmasszívabb és legmegbízhatóbb opció, azonban az ára is magasabb, akár 5. 000 - 10.000 Ft folyóméterenként. Ez a típus kifejezetten alkalmas ipari és kereskedelmi célokra, ahol fontos a maximális biztonság és tartósság. Például egy 20 méteres kerítés esetében az anyagköltség 100.000 - 200.000 Ft között alakul.

A drótfonatos kerítés építés árak

A drótfonatos kerítés építés árak az alapanyagok, a munkadíj és néhány az adott területtel kapcsolatos egyéb kiadás összetevője. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk ezeket.

Anyagköltségek

Az alapanyagok legnagyobb tételét a drótfonat teszi ki, a már említett fajtáktól függően. Egy átlagos méretű kert teljes anyagköltsége általában 50.000 - 150.000 Ft között van. A dróthálón kívül fontos figyelembe venni a kerítésoszlopok és egyéb kiegészítők árát is, amelyek összesen 20.000 - 40.000 Ft-tal növelhetik a végső összeget. Például, ha egy 80 méteres kerítést szeretnénk építeni, akkor az anyagköltség elég széles skálán, 160.000 - 480.000 Ft között mozog.

Munkaerőköltségek

Ha nem saját kezűleg építjük a kerítést, jelentős munkadíjjal kell számolnunk. Az átlagos óradíj 3.000 - 6.000 Ft, és egy közepes méretű kert bekerítése általában 1-2 napot vesz igénybe. Ebben az esetben a munka díja 25.000 - 50.000 Ft között alakul.

Engedélyek és egyéb költségek

Bizonyos esetekben szükség lehet építési engedélyre, amelynek ára a helyi szabályozásoktól függ. Emellett érdemes figyelembe venni az esetleges szállítási költségeket is, amelyek 5.000 - 10.000 Ft-ot tehetnek ki alkalmanként. Például, ha a telek egy nehezen megközelíthető helyen található, az egyszeri szállítási költség akár 20.000 Ft-ra is lehet.

A telek mérete és formája

Egy nagyobb vagy bonyolultabb formájú telek esetében több anyag és munkóra szükséges. Például egy szabálytalan alakú telek esetében valószínüleg több kerítésoszlop kell.

A terepviszonyok

Ha a telek lejtős vagy egyenetlen, az megnehezíti a munkát, és több időbe is telik, ami a kiadások növekedésével jár. Ebben az esetben a munkaerőköltség akár 20%-kal is megemelkedhet.

Hol keressük szakembert a drótkerítés kivitelezésére? Qjob-on!

Fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakembert találjunk, aki garantálja a minőségi munkát. Az interneten számos platform létezik, ahol szakemberek széles választékát találjuk, vagyis ahol szakembert kereshetünk például a Qjob.hu az egyik ilyen.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan segíthet a Qjob a megfelelő szakember megtalálásában.

Szakemberek széles választéka

A Qjob platformján rengeteg szakember található, akik különféle szolgáltatásokat kínálnak és biztosan találunk olyan szakembert is, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a drótkerítés telepítésével kapcsolatban. Az oldalon részletes profilokat olvashatunk, amelyek tartalmazzák a korábbi munkák leírását és az ügyfelek értékeléseit is. Fontos, hogy kereséskor mi magunk ellenőrizzük le a szakember megbízhatóságát.

Ügyfélértékelések és referenciák

Az oldal lehetőséget nyújt arra, hogy megnézzük, más, korábbi megrendelők milyen tapasztalatokat szereztek a kiválasztott szakemberrel kapcsolatban. Ezek az értékelések segítenek abban, hogy megfelelő szakembert találjunk.

Egyszerű keresés és kapcsolatfelvétel

A platform használata nagyon egyszerű. Csak regisztrálnunk kell az oldalon, és megadni, hogy milyen kategóriában, milyen típusú munkára keresünk szakembert. A rendszer azt automatikusan továbbítja a regisztrált felhasználóknak, akik ajánlataikkal jelentkezhetnek rá. Ezen kívül mi magunk is böngészhetünk a szakemberek profiljai között a Szakemberek menüpontban. Kérhetünk árajánlatot, és összehasonlíthatjuk a különböző szakemberek ajánlatait, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Mire figyeljünk oda a szakember kereséskor?

Amikor szakembert keresünk a drótfonatos kerítés megépítésére, fontos, hogy néhány alapvető tényezőt figyelembe vegyünk. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat.

Referenciák és értékelések

Mindenképpen nézzük meg a szakember korábbi munkáit és az értékeléseket. A pozitív referenciák és jó értékelések azt jelentik, hogy egy vélhetően megbízható szakemberről van szó.

Szakmai tapasztalat

Győződjünk meg arról, hogy a szakember valóban rendelkezik-e megfelelő gyakorlattal a drótfonatos kerítések építésében. A tapasztalat fontos, mert a különböző terepviszonyok és anyagok kezeléséhez komoly szakértelem szükséges.

Árajánlatok összehasonlítása

Kérjünk több árajánlatot, és hasonlítsuk össze őket és nézzük meg részletesen a tartalmát.

Szerződés és garancia

Amennyiben elfogadtuk az ajánlatot, mindig kérjünk részletes, írásos szerződést, amely tartalmazza a munka minden elemét, az árakat és a határidőket. Ezen kívül érdemes garanciát is kérni a munkára, hogy probléma esetén, a szakember orvosolja azt.

Kommunikáció

A jó kommunikáció elengedhetetlen. Válasszunk olyan szakembert, aki érthetően és részletesen elmagyarázza a munka folyamatát, és minden kérdésünkre tudja a választ. A hatékony kommunikáció segít elkerülni a félreértéseket és biztosítja, hogy a munka a tervek szerint haladjon.

Jelek, amire figyeljünk szakember kiválasztáskor!

Amikor szakembert választunk, fontos, hogy óvatosak legyünk. Az alábbiakban összefoglaljuk az aggodalomra okot adó jeleket:

  • Hiányzó vagy negatív értékelések: Ha a szakember nem tud referenciákat mutatni, vagy a korábbi ügyfelek negatív véleményeket osztanak meg vele kapcsolatban.
  • Szokatlanul alacsony ár: Az irreálisan alacsony árak gyakran a minőség rovására mehetek.
  • Bizonytalan kommunikáció: Ha a szakember nem válaszol gyorsan vagy érthetően a kérdéseinkre.
  • Előre kéri a pénz átutalását: Ha a szakember előleget, anyagbeszerzésre vagy akár a teljes összeget előre kéri, különösen banki átutalással, az komoly figyelmeztető jel lehet. A megbízható szakemberek általában nem kérnek pénzt a munka megkezdése előtt, a teljes összeget pedig mindig csakis a munka befejezését követően.
  • Nincs írásos ajánlat: Egy megbízható szakember mindig írásos ajánlatot ad, amelyben részletezi az elvégzendő munkát, az anyagköltségeket és a határidőket.
  • Hiányzó szakmai tapasztalat: Ha a szakember nem tudja bizonyítani a szakmai tapasztalatát, akkor érdemes tovább keresgélni.
  • Nincs szerződés, számla vagy garancia: Ha a szakember nem hajlandó szerződést kötni vagy garanciát vállalni a munkájára, az szintén komoly figyelmeztető jel.
  • Nehéz vagy változó elérhetőségek: Ha a szakember elérhetőségei gyakran változnak, vagy nehéz őt elérni, az megbízhatatlanságra utal.
  • Nyomásgyakorlás a gyors döntésre: Ha a szakember sürgeti a gyors döntést, anélkül, hogy időt hagyna a gondolkodásra és az ajánlatok összehasonlítására.

Ha gondosan járunk el és figyelünk ezekre a jelekre, akkor elkerülhetjük a megbízhatatlan szakemberekkel való együttműködést és biztosak lehetünk abban, hogy a kerítés építése zökkenőmentesen és a tervek szerint zajlik majd.