A bemutatóról az autonavigator.hu írt. A Land Cruiser már több mint 70 éve ott van a márka kínálatában, a most kijött nyolcadik generáció pedig az egyik legesztétikusabbra sikerült a terepjáró történetében.

Rögtön két nyolcadik generációs Land Cruisert is prezentált a Toyota, melyek közt ránézésre egyetlen jelentős különbség fedezhető fel: az első fényszórók kialakítása. Az egyik szögletes, míg a bevezetéskor korlátozott példányszámban elérhető First Edition kereklámpás – ami az első Land Cruiser modellek formavilágát idézi meg.

Toyota Land Cruiser

Az új Toyota Land Cruiser. Visszatértek a szögletes vonalakhoz – fotó: Autónavigátor.hu

Az elmúlt három generációt a lekerekített formákkal megálmodott modellek jellemezték, azonban legújabb terepjárójával a Toyota visszatért a szögletes vonalakhoz. Az autón látszik, hogy extrém körülmények közé tervezték: ezt sugallják az óriási visszapillantó tükrök, a hatalmas hasmagasság és a számtalan offroad funkció.

Az azonos magasságban elhelyezett kijelzőknek köszönhetően nem kell kalandoznia a tekintetnek – fotó: Autónavigátor.hu

Az utastérben jelentős a változás. Az analóg óracsoportot a 12,3 colos digitális műszeregység váltotta fel, melyet egy árnyékoló mögé applikáltak, így erős napsütésben is könnyen leolvashatók a fontosabb adatok. Középre ugyancsak egy 12,3 colos kijelző került, amit viszont a műszerfal tetejére ültettek a mérnökök. Így a két képernyő tökéletesen egymás mellett helyezkedik el, ezért a sofőr kisebb szemmozdulatokkal is leolvashatja a fontosabb adatokat mindkét kijelzőről, s nem kell levennie tekintetét az útról.


A kényelem elsőrangú. A 2,8 literes, turbódízel erőforrás pedig 204 lóerővel és nyolcfokozatú automata sebességváltóval hajtja a járművet, az elektromos változat 2025-től érkezik.