Az elején egy igazi újdonsággal kezdjük a Belarus MTZ erőgépkínálatból. Bemutatkozott itthon is a Belarus-1220.6 típus, melynél senkit se tévesszen meg elsőre a jelzés, ez nem a jól bevált hat hengeres 1221-es egyik altípusa. Ez a modell a jól ismert, négy hengeres motorral szerelt széles MTZ kínálatot bővíti immár 122 lóerőig fölfelé.

Belarus

Bemutatkozott itthon is a 4 hengeres Belarus-1220.6 típus – fotó: Agroinform.hu

A jól ismert turbófeltöltéses, 4 hengeres, 4,75 literes minszki dízelmotor jelentősen korszerűsített, Common Rail befecskendezéssel és DOC-SCR rendszerrel szerelt, Stage IV emissziós besorolású, növelt teljesítményű változata szolgál benne erőforrásul. Az erőátvitelről ugyan az a szinkronizált mechanikus működésű és kapcsolású 16/8 fokozatot biztosító sebességváltó gondoskodik, mint a szintén kiállított 1025.6 típusban. A hátsó hidraulikus hárompont függesztés emelőképessége 4200 kg, a traktor üzemi tömege pedig 5620 kg.

LamborghiniA hamisítatlan dizájnnal hódító SPARK 215 RCshit – fotó: Agroinform.hu

Az MTZ-ről egy nagyot váltunk és jöjjön a Lamborghini hamisítatlan dizájnnal hódító SPARK 215 RCshit erőgépe. Az Auditker Kft. standján megtekinthető SPARK-ba egy 212 LE teljesítményű, 6,05 literes, Tier4Final emissziós besorolású Deutz TCD 6.1 Stage4 (Tier 4Final), common rail befecskendezésű, 6 hengeres, 24 szelepes, turbós, töltőlevegő-visszahűtéses motor kerül beépítésre.

Az erőátvitelért egy 30+15 fokozatot biztosító, teljesen automatikus sebességváltó felelős, ultra- és szuper-eco fordulatszámmal. Az adaptív mellsőhíd-rugózás automatikus lengéscsillapítás-vezérléssel rendelkezik. A terhelésérzékelős hidraulika akár 170 l/perc olajárammal és 7 elektronikus proporcionális segédszeleppel ugyancsak közös műszaki jellemzőjük.

Massey Ferguson

A 405 lóerős A Massey Ferguson 8740 S traktor – fotó: Agroinform.hu

A fehér hódítóról áttérünk a Massey Ferguson erőgépújdonságaira melyet az importőr Austro-Diesel standján találnak a látogatók. A Massey Ferguson 8740 S típus 8,4 literes motorja, 405 LE teljesítményű. Az erőátvitelért fokozatmentes váltó a felelős. A zászlóshajó a legkorszerűbb technológiákkal is elérhető, úgy mint az automata kormányzás, SpeedSteer kormányfordulat automatika és 2 cm-es RTK. Korábbi beszámolónkban az Austro-Diesel további kiállított gépeiről is olvashatnak.

CLAAS

Az új generációs CLAAS AXION 950 – fotó: Agroinform.hu

A CLAAS AXION 900 jelenlegi generációját az AXIÁL Kft. standján a 950-es modell képviselte. FPT Cursor-9 hat hengeres, 8,7 literes dízelmotorja (Stage IV) már alacsony fordulatszámon is akár 18 százalékkal több forgatónyomatékot képesek elérni, mint eddig, ez pedig csökkenti az üzemanyag-felhasználást, és optimális menetteljesítményt biztosít minden munkakörülménynél.

Szériatartozék az új, változó geometriás VGT-turbótöltő, melynek köszönhetően a maximális forgatónyomaték 70 százaléka már alapjáraton is rendelkezésre áll. A CIS+ és a CEBIS felszereltségekkel az új AXION 900 modellek két felszereltségi variációban is elérhetők.

Minden AXION 900 erőgépben Load-Sensing hidraulikarendszer található 150 vagy 220 liter/perces szállítási kapacitással, minden hidraulikacsatlakozóhoz, a traktor hátulján. A CIS+ felszereltséghez hat kihelyezett kör érhető el, a CEBIS felszereltség maximum nyolc kihelyezett kört kínál.

A 107 lóerős Steyr 4110 Multi ECOTECH traktor – fotó: Agroinform.hu

A GI-GA Farm Kft. standján felvonultatott Steyr traktorok közül a 107 lóerős 4110 Multi ECOTECH modell FPT, TIER 4 F5C négyhengeres, 3,4 l-es turbófeltöltéses, intercooleres, common rail-befecskendezésű motorja, DOC- és SCR-katalizátorral és Visco kuplungos hűtőventilátorral van szerelve. Az erőátvitelért egy ZF típusú, 32/32 fokozatú, csoport-powershift váltó felelős, mely 2 főcsoportban, 4 alapfokozaton belül 4 terhelés alatt kapcsolható fokozatot biztosít. Rendelkezik POWER-SHUTTLE terhelés alatti irányváltóval és SPEED MATCHING üzemmóddal. A 40 km/h maximális sebességet ECO üzemmódban, 1750 f/min fordulaton érhetjük el vele. A hidraulikus hátsó függesztés elektrohidraulikus erő-, helyzet- és kevert szabályozással, II kat. golyós függesztőkarokkal rendelkezik, maximális emelőképessége 4700 kg.

JCB

Idén a 4220-as képviselte a JCB Fastrac gyors traktorok családját, amely a 4000-es család legnagyobb tagja – fotó: Agroinform.hu

A traktorkínálat egyik különlegessége a JCB Fastrac család. A KITE Zrt standján idén a 4220-as képviselte a gyors traktorok családját, amely a 4000-es család legnagyobb tagja. A 60 km/h maximális sebességre is képes traktorban, 217 lóerős, 6,6 literes AGCO Power biztosítja a nyomatékot amely egy fokozatmentes CVT hajtóművön keresztül jut tovább a tengelyekhez. A JCB Fastrac az egyedüli vontatótraktor mely teljes, egyenértékű felfüggesztéssel rendelkezik elől-hátul. Az alapfelszereltségben légkondicionált fülkében ergonómia kulcsszerepet játszik. Könnyen kezelhető, kényelmesen elérhető a kezelőfelület, megnövelt kiláthatóság és 68,7 dB alatti zajszint jellemzi.

Kövesd az Agroinform.hu cikkeit az újabb AGROmashEXPO tudosításokért és Facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan élő videókkal jelentkezünk a kiállításról.