Kezdjük a sort a Kuhn Metris 4102 S permetezőgéppel, ami a 2019-es év gépe lett a SIMA kiállításon. A bemutatott darab 28 méteres kerettel, és Multispray Duo precíziós rendszerrel szerelt, ami automatikus fúvókaváltást kínál a haladási sebesség függvényében azért, hogy optimális permetezési minőséget nyújthasson. Ennek köszönhetően 5-től egészen 25 km/h-ás sebességig fokozatmentesen juttatja ki a permetszer mennyiséget. További fontos előnye a növelt keretstabilitás, illetve a kerékcsonk kormányzás, ami 18 km/h felett automatikusan kikapcsol, megkönnyítve ezzel a közúti haladást.

Óriási érdeklődés övezte a Maxima 3-as szemenkénti vetőgépet, amelynek vetőegysége már elektromos meghajtású így számos előnyt kínál. Például a tőszám számának beállítása egyenesen a fülkéből történhet, és alapfelszereltség a differenciált, térkép alapján történő tőszámmódosítás is. Az új vetőgép fejlesztésének során a fő cél egy nagyobb vetési sebességre képes berendezés kifejlesztése volt, megtartva az előző generáció kedvező szilárdsági tulajdonságait. A nagyközönség már ezt a nagy teljesítményre képes, könnyen karbantartható és megbízható vetőgépet láthatta a Kuhn standján.

Nem tudott észrevétlen maradni a Kuhn sci-fi filmet idéző FC 3125 RF front kaszája sem, mely gumihengeres szársértős kivitelével, gyors pengecserés megoldásával kedvelt eszköze a gazdálkodóknak. Ezen kívül olyan praktikus megoldásokkal bír, mint a meghajtásnál használt nagy átmérőjű erősített fogaskerekek, az edzett acélból készült, kovácsolt tárcsatartók, valamint a PROTECTDRIVE biztonsági rendszer.

Az egyik legérdekesebb bemutatót a műtrágyaszórók területén láthattuk, ahol az EMC (Elektronikus Tömegáramlás Szabályzás – Electronic Massflow Control) technológia kapott főszerepet. Lényege, hogy a Kuhn által kialakított saját súlymérő rendszernek köszönhetően másodpercenként szabályozhatjuk az áramlást a bal és a jobb oldali tárcsán, egymástól függetlenül, sőt a berendezés még a méterenkénti szakaszolásra is képes.

Sokan keresték a standon a Kuhn VB változókamrás körbálázót is, melynek tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek az egyszerűségre és a hatékonyságra. A fejlesztéseknek köszönhetően minimálisra csökkent a kihasználatlan idő és a gépkezelő komfortérzete is nagyobb. A kiállított bálázó egy 4 késes szeletelővel ellátott kivitel volt, ami 80-160 cm-ig fokozatmentesen tud bálát készíteni, és további előnye a növelt falvastagság mellett az erősített csapágyazás és szimeringek, ami már alkalmassá teszi szenázsbálák készítésére is.

További információkért keresse bizalommal a Kuhn Center Magyarország munkatársait.