Az AGROmashEXPO társkiállításán – mely a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye – 4 napon keresztül közel 350 kiállító input-gépesítés-logisztika-digitalizáció témakörébe tartozó termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az agrárágazat szereplőinek meghatározó eseményére minden évben több tízezer résztvevőt várnak. A kiállítás  a gazdálkodók és az agráriumban tevékenykedő cégek számára a szakmai újdonságok, aktuális trendek, okostechnológiák, robotizáció jelentős fóruma, tapasztalat- és eszmecsere gyűjtőhelye.

Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) több éve tartó, stratégiai együttműködésének keretében számos sikeres, közös szakmai program zajlott az elmúlt években. Ilyenek a Legyél Te is mezőgépész! program, a Pályaválasztási Napok és a szakiskolai előadások, valamint az agrárszakmát népszerűsítő közös rendezvények.

A digitalizáció és robotizáció jegyében kialakított közös stand egyik látványossága és érdekessége lesz Liza, az interaktív robotlány.

A digitalizáció, technológiák kereteiben belül az MKB Bank, MKB Euroleasing es MEGFOSZ elhozza Lizát, az interatkív robotlányt.

Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója szerint:
Fontos, hogy szakképzett, hozzáértő kezekben tudhassuk, a hazai mezőgazdaságot, amihez elengedhetetlen a minőségi szakképzés. Az MKB-Euroleasing és az MKB Bank ezért dolgozik együtt, közösen a MEGFOSZ-szal. A felelős hozzáállás mindannyiunk jövőjének érdeke.

Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezető véleménye:
Az MKB Agrárpartner nem egy egyszerű pénzügyi termék, ez egy komplex szolgáltatás. Értjük a tradíciókat követő gazdák, valamint  az innovatív megoldások felé nyitott fiatalok nyelvét is. Az MKB Bank ezért is kiemelt támogatója a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által indított Legyél Te is Mezőgépész! programnak. A mezőgazdaság komoly technológiai fejlődésen megy keresztül, kezdve a technológiai újításokkal, az innováción keresztül egészen a környezettudatos gazdálkodásig. Most kell élni az olyan lehetőségekkel, mint amilyen az Agrárminisztérium által meghirdetett beruházásokhoz kapcsolódó kamattámogatás is, amely az MKB Banknál is elérhetővé válik 2020 tavaszától.


Dr. Medina Viktor a MEGFOSZ igazgatója nyilatkozta:
Rendkívül nagy dolog, hogy egy több ágazatot érintő összefogás több éven keresztül is sikeresen tud működni. Az agrárium és a pénzügyi világ ilyen jellegű összefonódásával olyan eredményeket értünk el, amely talán nemcsak Magyarországon, hanem a világon is példaértékű.

Az együtt gondolkodás kapcsán az a közös cél fogalmazódott meg, hogy egyrészről bemutassuk a mezőgépész szakma szépségeit a fiatalok számára, másrészt rávilágítsunk arra, hogy megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában egy jól tervezett gépberuházás jelentős mértékben tudja növelni a termelők versenyképességét és a termelés jövedelmezőségét. A közös munka sikerét jól mutatják a számok, melyek szerint az elmúlt három évben két és félszeresére nőtt a mezőgépész szakmába jelentkezők száma, ami egy visszaigazolást is jelent arra, hogy a mezőgépészetet már egy izgalmas és a hosszú távon biztos karriert kínáló szakmának tekintik a fiatalok.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ képviselői pazar standdal, versenyképes ajánlatokkal, szakértő kollégákkal, szakmai tanácsokkal és interaktív játékokkal várják az érdeklődőket január 22-25. között a Hungexpo A Pavilon 210 standján.