Valószínűleg nem véletlen, hogy a láncfűrész az a legtöbb helyen még mindig STIHL fűrész. Így terjedt el, ezt láttuk először, ilyet használt az ismerős ismerősének ismerőse, és egyszerűen a márka átírta a szó jelentését. Ez óriási dolog! Nem sok brand képes erre, pláne úgy, hogy az elmúlt évek megannyi márkája sem tudott elvenni a szóösszetétel erejéből, hogy STIHL fűrész.

Ennek tükrében pedig azt sem kell magyarázni, hogy az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n miért nem lehetett mozdulni a narancssárga gépek standján az érdeklődő tömeg miatt. Persze a jól ismert robbanómotoros gépek mellett, rengeteg újdonságot is láthattak az érdeklődők. A STIHL már 10 éve fejleszti az akkumulátoros motorfűrészeket, és 2020-ban már elmondható, hogy az eddig jól ismert robbanómotoros verzióknak megtalálható az akkus változata. Ez több mint 50 típust jelent, plusz megtaláljuk a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységeket, töltőket, akkumulátorokat.

A kétkedők fejében most biztosan bevillan az alkoholmentes sör és a guminő kombináció, ahogy anno az elektromos autók első példányainál is hallhattuk a hitetlenkedők táborát. Aztán persze jön a felismerés, ami az elektromotor nyomatékgörbéjének is köszönhető, hogy szinte ugyanarra a teljesítményre képesek az akkumulátoros testvérek, mint a robbanómotoros társaik... csak halkan és füstmentesen. Itt pedig érdemes párhozamot vonni, a STIHL 1927-es első motorfűrészével, ami ugyancsak elektromos működésű volt, hiszen a robbanómotoros verzió első példánya rá két évre 1929-ben került a piacra.

A kertészeti gépvonal is rendkívül erős STIHL fronton, ami ugyancsak jól megmutatkozott a standon, fűnyírók, gyepszellőztetők, komposztálók, benzinmotoros kapák formájában. Viszont a tekinteteket egy olyan egység vonzotta leginkább, amihez már nem kell sem emberi erő, sem benzinmotor. Ez pedig az iMOW fantázianévre keresztelt robotfűnyíró-család.

Jelenleg hat fajtája létezik, két különböző méretben és 800-től egészen 3000 négyzetméterig önállóan képes ellátni a fűnyírási feladatokat. Utólag is telepíthető, és az esőszenzoron túl még fűnyírási ajánlattal is előáll a munka megkezdése előtt, hogy „ő” melyik időpontokat tartja optimálisnak a munka elvégzésére és a töltőn való pihenésre, de természetesen ezt kedvünkre felülírhatjuk.

Kérdéseivel és észrevételeivel keresse bizalommal a STIHL szakembereit.