A Kond-Coop Kft. értékesítőjével Trabach Botonddal beszélgettünk cégük zászlóshajójáról a Kirovec traktorról, amiből jelenleg 22 darab dolgozik Magyarországon. Elmondása szerint nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a 430 lóerős motorral, 16 előre 8 hátrameneti fokozatú váltóval rendelkező gépről, ahogy fogalmazott: szinte a föld is beleremeg, amikor valaki elkezd vele dolgozni. Alacsony a szervizigénye, ahogy Botond megjegyezte a "A Kirovec az a traktor, amit még villáskulccsal, nem pedig laptoppal szerelünk"

Új termékük az olasz MOCCIA gyár Rio TR típusú vontatott permetezője, ami a termékpalettán elérhető a 2200-3000 literes tartályig, ahogy lehetőség van választani a 21 méteres kerettől a 28 méteres keretig is. Olyan abszolút precíziós eszköz, ami ISOBUS rendszerrel is ellátható.

Megnéztük a Sukov márka kisebb méretű 3+1 fejes ekéjét az SKR Roto-t, ami hasonlóan a gyár többi termékéhez magas minőségű alapanyagok felhasználásával készül. Újdonságnak számít a Sukov gyár másik terméke a CERES PRO gyomfésű is, ami a kiállításon nagyon nagy népszerűségnek örvendett. A bemutatott 9 méteres mechanikus gyomírtó eszköz különlegessége, hogy a fésűket hidraulikával lehet beállítani, azaz ki sem kell szállni ahhoz, ha kicsit változtatni szeretnénk a fésűk szögállásán. Rendelhető 6 és 12 méteres kivitelben.

A következő gép egy Grim GT 3500-as önjáró permetezőgép volt, ami kifejezetten a magas kukoricában hivatott dolgozni. A nyomtáv hidraulikusan állítható, a kétoldalt elhelyezett tartály és a középen elhelyezett motor könnyen elmegy a sorok között - a keret és a kabin akár 3 méterig is felemelhető. A bemutatott gép 24 méteres kerettel, légzsákkal, robotkormánnyal rendelkezett.

Láttuk a Technopol gyár 6 méteres száraprító hengerét is, ami egy egyszerű mechanikus gép - tolatásos rendszerrel lehet kinyitni. Kukorica és napraforgó szárak darabolására alkalmas eszköz, amiből évente sokat értékesítenek. Technopol termék volt az a küllős kapa is, amit már korábban számos alkalommal láthattak az érdeklődök. Ez a mechanikus gyomírtó eszköz kiváló a talaj cserepesedése ellen, illetve alkalmas gabonában a műtrágya beforgatására.

Bemutatták a Hermanos Garcia szervestrágya szóróját is. Spanyolország vezető pótkocsigyártója már több mint 100 éve foglalkozik pótkocsik, trágyaszórók, szippantó tartálykocsik gyártásával. Minőségi acélból dolgoznak, robothegesztést alkalmaznak, termékeik mindig magas minőséget képviselnek. A trágyaszórók elérhetőek 4 köbmétertől egészen a 26 köbméterig, azaz 1, 2, 3 tengelyes kivitelben. Különlegességük, hogy hígtrágya kijuttató egységgel is felszerelhetők.

Végül egy műtrágyszórót is láttunk, az olasz DCM gyár precíziós gépét, ami mérlegrendszerrel, inox kerékvédő védőpalástokkal, ISOBUS-sal, klikk-es szórólapát rendszerrel van ellátva és a gyártó applikációjának köszönhetően rendkívül könnyen beállítható-

A termékekről bővebb információt az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

Kond-Coop Kft.

5555 Hunya, Petőfi u. 5

Weboldal: www.kirovec.hu

Email: info@kirovec.hu

Telefonszám:+36 (66) 532-700

kond-coop logó