Az AGROmashEXPO-n meglátogattuk az OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. standját, ahol Héjja Csabával beszélgettünk. Elmondása szerint a cég 2022-ben nagyon érdekes évet zárt, hiszen már 2022 március végén kiderült, hogy addigra a kapacitásaik 85 százalékát értékesítették. Olyan nagy volt a bővülés mind a hazai, mind az exportpiacokon, hogy nagy hangsúlyt kellett fektetniük a kapacitásfejlesztésre. Ennek eredményeképpen az év végére sikerült átadniuk a közel 1000 négyzetméteres irodaházukat a békési telephelyükön.

Hitvallásuk a megbízhatóság, fejlesztés, gyorsaság és környezettudatosság

A cég tevékenységi köre elsősorban napraforgó és kukorica betakarításához szükséges mezőgazdasági gépek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére terjed ki.

A kiállításon bemutatták a 8 soros, csukható NAS napraforgóbetakarító adaptert, ami igazi slágerterméknek számít a hazai piacon akár a szárzúzó nélküli, akár a szárzúzós változatról van szó. Az adapter előnye, hogy hidrosztatikus hajtású, azaz a zúzóegység tagoltan, úgynevezett tálcákon helyezkedik el, így talajegyenetlenség esetén is tökéletesen megbirkózik a szárzúzással, minimális szemveszteség mellett. Ez napjainkban nagyon lényeges, hiszen minden szem napraforgó számít. Az adaptert könnyű kezelhetőség jellemzi, a kombájnhoz egyszerűen csatlakoztatható.

Bemutatásra került egy OptiCorn 6 soros, csukható kukoricabetakarító adapter is, ami szintén a népszerű termékek közé tartozik. Az acél merevítéssel rendelkező adapternél Héjja Csaba kiemelendő tulajdonságként elmondta, hogy az oldalhajtás lánccal valósul meg egy teljesen zárt hajtóműben, ami pormentességet garantál, így a karbantartási feladatok is minimalizálódnak.

Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.
5630 Békés, Vésztői út 1/1.
Web: https://www.optigep.hu/hu

optigép logó