Wernher és Hevesgép közös standján jártunk az idei AGROmashEXPO-n, ahol széles spektrumban mutatták be a cégek szakemberei az általuk forgalmazott gépeket, technológiákat. Először Forgács Lászlóval a TDF Steel Kft. és a Hevesgép Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. Elmondta, hogy a TDF, a Wernher és a Hevesgép közös standon állítottak ki, mivel a cégek közös tulajdonosi körben vannak. Szántóföldi elmunkáló gépekkel és gabonatechnológiával foglalkoznak.

A talajmunkagépek közül egy robusztus kivitelű, 6 méteres, vontatott rövidtárcsát néztünk meg (5 méteres változat is létezik). A gép függesztett kivitelben 2,5-4 méterig elérhető. A vízmegőrzés szempontjából nagyon fontos a talajlezárás, amit a gépek kialakítása, súlya nagymértékben támogat.

A talajlazítók közül egy Diger 557-es változat került bemutatásra, ez egy hétkéses 55 centi maximum munkamélységet tudó gép, ami extrém körülmények között is helytáll. Méretei, robusztussága miatt az optimális működéshez legalább 250 lóerős traktor szükséges. A késkialakítása opcionális: létezik az agresszív szögállású ívelt késes kivitel, aminek a talajbahúzó és keverő képessége igen erős és extrém száraz körülmények között is jól funkcionál, illetve az egyenes késes kivitel, ahol a repesztést és a talaj alsó rétegének a megemelését tudjuk elvégezni jelentősen kevesebb rögképződéssel. Egy lazítón ezt könnyen át lehet szerelni, ami univerzálissá teszi azokat, segítve ezzel a gazdálkodók mindennapjait.

Ezután Vincze Bálint, a Hevesgép Kft. általános igazgatóhelyettese vette át a szót, bemutatva a gabonatechnikai eszközöket, azaz a betakarítás utáni műveletek gépeit. 30-50 méteres anyagmozgató gépeket, szállító csigát, tolózárakat, horganyzott lemezből készült láncos szállítót, vízszintes anyagmozgatót gyártanak egyedi megrendelésre is, előzetes igényfelmérés után.

További információkat a két cég ajánlatairól az alábbi elérhetőségeken találsz:

Wernher Maschinenbau Kft.

Cím: 5200 Törökszentmiklós, Batthyány út 71.

Weboldal: https://wernher.hu/hu/

Telefonszám: 06 20 375 2389

Email: zoltan.kovacs@wernher.hu

wernher

Hevesgép Mezőgazdasági Gépgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Cím: 3360 Heves, Munkácsy út 4.

Weboldal: www.hevesgep.hu

Telefon: +36-36-346-622+36-36-545-130

Email: hevesgep@t-online.hu

Hevesgép