Az Abaúji Charolais Mezőgazdasági Zrt., Léh a kiállításon bemutatott charolais tenyészállatai közül harmadik helyezést ért el az 1332-es kat. számú vemhes üszőjével, harmadik helyezést ért el az 1343-as kat. számú növendék bikájával, második helyezést ért el a 1319-es kat. számú növendék üszőjével, második helyezést ért el az 1334-es kat. számú vemhes tehenével, második helyezést ért el az 1352-es kat. számú tenyészbikájáért, első helyezést ért el az 1308-as kat. számú növendék üszőjével, első helyezést ért el az 1321-es kat. vemhes üszőjével, első helyezést ért el az 1329-es kat. számú tehén borjával, első helyezést ért el az 1358-as kat. számú tenyészbikájával.

Hordeum 2000 Kft., Léh a kiállításon bemutatott charolais tenyészállatai közül harmadik helyezést ért el a 1354-es kat. számú tenyészbikájával, második helyezést ért el a 1306-os kat. számú növendék üszőjével, második helyezést ért el a 1323-os kat. számú vemhes üszőjével, első helyezést ért el a 1316-os kat. számú növendék üszőjével.

A „Charolais” Kft., Lajosmizse a kiállításon bemutatott charolais tenyészállatai közül második helyezést ért el az 1347-es kat. számú növendék tenyészbikájáért, első helyezést ért el a 1348-as kat. számú növendék tenyészbikájával, első helyezést ért el a 1364-es kat. számú felnőtt tenyészbikájával.

Szerencsi Mg. Zrt., szerencsi tenyészet a kiállításon bemutatott charolais tenyészállatai közül harmadik helyezést ért el az 1311-es kat. számú növendék üszőjével, . első helyezést ért el az 1336-os kat. számú vemhes tehenével.

Charolais Farm Kft., akasztói tenyészet a kiállításon bemutatott charolais tenyészállatai közül harmadik helyezést ért el az 1313-as kat. számú növendék üszőjével, második helyezést ért el az 1362-es kat. számú felnőtt tenyészbikájával.

Sápi Ferenc, rohodi tenyésztő harmadik helyezést ért el az 1324-es kat. számú charolais vemhes üszőjével.

Tábori Imre, jászdózsai tenyésztő harmadik helyezést ért el az 1363-as kat. számú charolais felnőtt tenyészbikájával.

Porkert Krisztián, pécsi tenyésztő harmadik helyezést ért el az 1330-as kat. számú charolais borjas tehenével.

Hód-Mezőgazda Zrt., hódmezővásárhelyi tenyészet második helyezést ért el az 1328-as kat. számú charolais borjas tehenével.

Gyöngysziget Kft., Nagybaracska harmadik helyezést ért el az 1394-es kat. számú limousin embrió donor tehenével, első helyezést ért el az 1392-es kat. számú limousin embrió donor tehenével.

JMK Kft., Hajdúszoboszló második helyezést ért el az 1395-ös kat. számú limousin tenyészbikájával.

Határőr Zrt., Babócsa harmadik helyezést ért el az 1379-es kat. számú blonde d’ aquitaine növendék bikájával.

Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd második helyezést ért el az 1383-as kat. számú blonde d’ aquitaine tehenével.

Néma Kft., Akasztó első helyezést ért el az 1387-es kat. számú blonde d’ aquitaine tenyészbikájával.

Szilágyi János, karcagi tenyésztő első helyezést ért el a kiállításon bemutatott kék-belga tenyészállataiért.

Angus Kft., Adony első helyezést ért el a kiállításon bemutatott angus tenyészállataiért.

G & G Kft., Szeged második helyezést ért el a kiállításon bemutatott galloway borjas tehenével.

Körös-Maros Nemzeti Park, Szarvas második helyezést ért el a kiállításon bemutatott magyarszürke tenyészállataiért.

Kiskunsági Nemzeti Park, Kecskemét első helyezést ért el a kiállításon bemutatott magyarszürke tenyészállataiért.

A XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon bemutatott húshasznú fajtagyőztes tenyészállatok összevetése alapján a tenyésztési nagydíjat a Néma Kft., Akasztó az 1387-es kat. számú blonde d’ aquitaine tenyészbikájáért kapta.

A díjat átadja: A díjat átadja: Frédérick Planté, küllemi bíráló

KÜLÖNDÍJAK

1. A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete fődíjat adományoz az egyesület pontversenyében legmagasabb pontszámot elért Abaúji Charolais Mg. Zrt., Léh részére.

A díjat átadja: Alasdair Houston, a Britt Charolais Egyesület elnöke

2. A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete különdíjat adományoz az Abaúji Charolais Mg. Zrt. részére az 1329-es kat. számú borjas tehenéért, mely elnyerte a legszebb nőivarú charolais tenyészállat, majd az összevetést követően a legszebb charolais tenyészállat címet.

A díjat átadja: Alasdair Houston, a Britt Charolais Egyesület elnöke

3. A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete különdíjat adományoz a Charolais Kft.-nek az 1364-es kat. számú felnőtt tenyészbikájáért, mely elnyerte a legszebb hímivarú charolais tenyészállat címet.

A díjat átadja: Alasdair Houston, a Britt Charolais Egyesület elnöke

4. A Britt Charolais Tenyésztők Egyesülete különdíjat adományoz a legszebb nőivarú charolais tenyészállat tulajdonosának, az Abaúji Charolais Zrt-nek.

A díjat átadja: Alasdair Houston, a Britt Charolais Egyesület elnöke

5. A Britt Charolais Tenyésztők Egyesülete különdíjat adományoz a legszebb hímivarú charolais tenyészállat tulajdonosának, a Charolais Kft-nek.

A díjat átadja: Alasdair Houston, a Britt Charolais Egyesület elnöke

6. A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete 2011-ben ARANYTÖRZSKÖNYV-et alapított, kiemelkedő életteljesítményű, minimum 8 indexelt ellés alapján elért legalább 110 %-os átlagos választási indexű tehenek számára.

Az okleveleket átadja Jancsó István, az MCTE elnöke.

Az aranytörzskönyvbe való bekerülést igazoló díszoklevelet az Abaúji Charolais Zrt.-nek a 3618,3626 és 3809 használati számú tehenei érdemelték ki.

7. Szloboda Béláné 0076 használati számú tehene érdemelte ki, hogy bekerüljön az Aranytörzskönyvbe.

8. A Charolais Kft. 2390-es és 2478-as használati számú tehenei 34-es és 35-ös regisztrációs számmal kerültek be az Aranytörzskönyvbe.

9. Sápi Ferenc 5220-as használati számú tehene 36-os regisztrácis számmal szintén bekerült az Aranytörzskönyvbe.

10. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb limousin tenyészbika” díját kapja a JMK Kft., Hajdúszoboszló 1395-ös kat. számú tenyészbikájáért.

A díjat átadja: dr. Tatár Gyula, egyesületi elnök

11. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb limousin tehén” díját kapja a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska 1392-es kat. számú tehenéért.

A díjat átadja: dr. Tatár Gyula, egyesületi elnök

12. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb limousin növendék” díját kapja a JMK Kft., Hajdúszoboszló 1390-es kat. számú növendék bikájáért.

A díjat átadja: dr. Tatár Gyula, egyesületi elnök

13. A Francia Limousin Tenyésztők Egyesülete tenyésztési díjat ajánlott fel a kiállításon bemutatott legszebb limousin egyednek. Ezt a díjat a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska kapja 1392-es kat. számú embrió donor tehenéért.

A díjat átadja: Jeanne Orlianges, küllemi bíráló

14. A Francia Limousin Tenyésztők Egyesületének INTERLIM Kereskedelmi Csoport különdíját kapja a JMK Kft., Hajdúszoboszló a 1395-ös kat. számú felnőtt tenyészbikájáért.

A díjat átadja: Gilles Lequeux, az INTERLIM kereskedelmi igazgatója

15. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb blonde d’aquitaine tenyészbika” díját kapja a Néma Kft., Akasztó 1387-es kat. számú tenyészbikájáért.

A díjat átadja: Frédérick Planté, küllemi bíráló

16. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb blonde d’aquitaine tehén” díját kapja a Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd 1383-as kat. számú tehenéért.

A díjat átadja: Nicolas Dayd, küllemi bíráló

17. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb blonde d’aquitaine növendék bika” díját kapja a Határőr Zrt., Babócsa 1379-es kat. számú növendék bikájáért.

A díjat átadja: Frédérick Planté, küllemi bíráló

18. A Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének „legjobb blonde d’aquitaine növendék üsző” díját kapja a Dörögdi Mező Kft., Taliándörögd 1382-es kat. számú növendék üszőjéért.

A díjat átadja: Nicolas Daydé, küllemi bíráló

19. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete különdíjban részesíti a Tiszaigari Mg.Kft. tulajdonosát a kiállításon bemutatott Oltalom alatt Álló Földrajzi Jelzéshez Tartozó Korszerű húselőállítás és növendéknevelés ötvözött mintapéldáját.

A díjat átadja: Koppány Gábor, az egyesület elnöke

20. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete különdíját Zichy Mihály, ófalui tenyésztő kapja a szürkemarha „béranya program”sikeres bemutatásáért.

A díjat átadja: Koppány Gábor, az egyesület elnöke

21. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete különdíjat ajánlott fel Bogár Károly ökrös gazdának az ökörfogat bemutatásáért.

A díjat átadja: Koppány Gábor, az egyesület elnöke