Egészen május 12-ig várja a látogatókat a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen. A szervezők hagyományosan minden évben termékdíjjal ismerik el a cégek legújabb fejlesztéseit, termékeit, szolgáltatásait. A „Magyar Állattenyésztésért Termékdíj 2018” pályázaton Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a PigCare Malacmentő Programmal I. helyezést ért el.

A Malacmentő Programban szereplő termékek a malacok számára már a születésük pillanatától optimális feltételeket, a fiaztatón jól működő takarmányozási megoldásokat kínálnak.

Malac panír

A fiaztatói elhullások jelentős része az első 24 órában történik, ezért elsődleges feladat, hogy a malacok számára a születésük pillanatától kezdve optimális környezeti feltételeket biztosítsunk. Minden hő- és energiaveszteség csökkenti a malacok életbenmaradási esélyeit a születésüket követő első pillanatokban. A Malac panír segít a nedvesség megkötésében és illóolaj-tartalmának köszönhetően antibakteriális hatással is rendelkezik, így a fialás körüli higiéniai viszonyok javítására is alkalmazható.

Bonafarm

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. standja az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Platinum Milk+

Platinum Milk+ tejpótló tápszer fejlesztésekor a mai modern szuperszapora hibrid kocáktól vett tejminták összetételét vizsgálva határozták meg a tápszer táplálóanyag-tartalmát. A termék speciális összetevői (pl.: probiotikum, MCFA, immunglobulinok) segítenek kialakítani és fenntartani a bélflóra stabilitását, miközben gátolják a káros mikroorganizmusok elszaporodását (pl.: E. coli, Salmonella, Clostridium) és erősítik az immunrendszert. A Platinum Milk+ kifogástalan oldódása lehetővé teszi automatizált tejitató rendszerekben történő problémamentes alkalmazását is.

A Bonafarm Mezőgazdaság 1500 kocás szilfáspusztai nukleusz telepén végzett nagyüzemi kísérleti eredmények alapján végzett kalkuláció szerint egy 1500 kocás telep esetében éves szinten 2,3-es kocaforgóval és 16,3 db-os átlagos élve született szaporulatot figyelembe véve a választott malacok számát 2480 darabbal lehet növelni.

Platinum Baby

Ahhoz, hogy a malacnevelés sikeres legyen, már a fiaztatón meg kell kezdenünk a malacokat megismertetni a szilárd takarmánnyal, ezért a tejpótló tápszer itatása mellett a 4-5. életnaptól a Platinum Baby malactakarmány etetését javasoljuk. A kiválóan emészthető alapanyagokból álló, nagy tejtermékhányadú takarmány összetétele maximálisan igazodik a malacok emésztőenzim-készletének fejlődéséhez.

oklevél

Platinum-PF és Platunum CP prestarter

A „Platinum” elnevezés a koncentrátumcsaládnál és a Bonafarm malactakarmányainál megszokott minőséget tükrözi, ugyanakkor a termékek fejlesztése során a sokakat megosztó sertés vérplazma használatát hagyták el a plazmánál jól dokumentált pozitív hatások (pl.: nagyobb takarmányfelvétel, homogénebb növekedés, jobb immunválasz stb.) megtartása mellett. Nagyüzemi kísérletek (2500 malac) eredményei alapján is megerősítést nyert, hogy a Platinum-PF Prestarter etetésével a „plazmahatást” sikerült kiváltani.

A gyengébb állategészségügyi státuszú telepeken tapasztalatok alapján alacsonyabb nyers-fehérjeszintű takarmányok etetésével az emésztőszervi problémák jelentős része elkerülhető, csökkenthető. A Platinum-CP Prestartert ezen irányelvek mellett állították össze.

Crémolit

Legyen szó akár betegség, akár takarmányozási- vagy stressz eredetű hasmenésről, a kiváltó ok megszűntetése, kezelése mellett az állatok rehidratálása, és az elektrolitok pótlása is elengedhetetlen. Az említett problémák kezeléséhez nyújt megoldást a Crémolit elektrolitpótló, mely optimális összetételének köszönhetően nemcsak a szükséges elektrolitokat tartalmazza, hanem könnyen felszívódó energiaforrást is biztosít a malacoknak. Probiotikum tartalma segít helyreállítani a bélrendszer mikroflóráját, míg vitamin és szerves mikroelem tartalma a malacok általános állapotát és az állatok immunrendszerét támogatja.