A magyar Moonsyst Zrt. innovatív terméke a Moonsyst Szarvasmarha Monitoring Rendszer következő állomásához érkezett és nemzetközi piacokra tör. A cég elnyerte az IOF 2020 pályázatát, melynek keretében a V4 országokat bevonva tejelő és húsmarha farmokon folytatja a precíziós rendszer továbbfejlesztését.

Moonsyst

Minden fontos információnk meglehet az állományról, melyek ismerete elengedhetetlen a termelési hatékonyság és ezáltal a profit növeléséhez

Az új "aktivitás bolus" a finoman beállított mozgásszenzorok segítségével az ivarzás megfigyelését, előrejelzését segíti, lehetővé téve a leghatékonyabb inszeminációt. A hőmérséklet szenzorral automatikusan kimutatható a láz, hőstressz, mely több betegség alaptünete, továbbá nyomon követhető a vízfelvételek száma is.

A Moonsyst technológia segítségével a telepi munkaerő is optimalizálható és olyan kulcsfontosságú információk nyerhetők az állománnyal kapcsolatban, melyek ismerete elengedhetetlen feltétele a termelési hatékonyság és ezáltal a profit növelésének.

A bolusok az állatok életfunkcióit figyelik, ezzel meglőzhetők betegségek, hatékonyabbá tehető az inszemináció

Az állatok bendőjében elhelyezett bolus által mért adatok automatikusan, valós időben jutnak el a felhőben lévő alkalmazásba, ahol az összegyűjtött nagy mennyiségű adat feldolgozása, elemzése után megjelenítése a Moonsyst applikációban történik, melyeket a felhasználók (gazdák, állatorvosok, tanácsadók stb) okos eszközökön keresztül kényelmesen érnek el anélkül, hogy bármi teendőjük lenne a rendszer üzemeltetésével.

alkalmazás

A mért adatok a Moonsyst applikációban jelennek meg

A T-systems Magyarország Zrt.-vel együttműködve jelenleg olyan fejlesztés is zajlik, melynek eredményeként például az ivarzás előrejelző funkció a legújabb rádiózási technológiák segítségével már nem csak istállókban, hanem a szabadban, legelőkön is elérhető;

így nem csak a tejelő-, de a húsmarhatartók is élvezhetik a valós idejű digitális állománymegfigyelést.

Több információ a cég honlapján: www.moonsyst.com.

IOF

 

 

 

 

Moonsyst

Hiventures