A központi kosnevelő telepeken elérhetőek „A” illetve „K” minősítésű tenyészkosok, melyek egy új számítástechnikai rendszer megvalósulásának köszönhetően, az interneten kerülnek értékesítésre. – tájékoztatta a tenyésztőket Hajduk Péter, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség ügyvezető igazgatója.

A regisztrált tenyésztők Június 3-5 között, fajtánként licitálhatnak a legértékesebb magyar merinóhortobágyi és gyimesi racka valamint a cigája és tejelő cigája tenyészkosokra.

A szervezők bíznak benne, hogy nem csak most, hanem a járványhelyzet elmúltával is új értékesítési, vásárlási lehetőséget tudnak biztosítani az új weboldal segítségével tagjaik- és a hazai tenyésztők számára.

Az oldal ide kattintva érhető el: https://aukcio.mjksz.hu/

A „Jövőben induló aukciók” fülön lehet előre tájékozódni, mely egyedek kerülnek árverésre, a képre kattintva elindul a bemutató videó, részletes adatokat a Fülszámra, vagy a „Bővebben” gombra kattintva lehet elérni. Itt látható a kikiáltási ár illetve az aukció időtartama is. Lehetőség van fajtákra szűkíteni is.

A „Futó aukciók” fülön egy adott fajtára leszűrés után az egyedek fülszám szerint növekvő sorrendben vannak felsorolva.

A fülszámra kattintva lehet továbbjutni a licitáló ablakba, és a kívánt összeget beállítva (vagy a megadott összeget elfogadva) licitálni.

Aki részt szeretne venni az árverésen, regisztráljon ide kattintva

– vagy a honlap jobb felső sorában található "Regisztráció" fülön.

A Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége arra bátorítja a tenyésztőket, hogy az aukció során – ha szükséges – vegyék igénybe bizalommal a régióvezető- és instruktor kollégák segítségét.

Eredményes licitálást és sikeres vásárlást kívánunk minden résztvevő tenyésztőnek!

Több információért-, vagy segítségért keressék Sándor Krisztinát vagy Sáfár Lászlót.

Sándor Krisztina                                                        Sáfár László dr.
tenyésztésvezető-helyettes                                     tenyésztésvezető
30/3602-953                                                                30/2175-617