A Ferro-Flex magyar márka bizonyára minden gazdálkodó számára ismerősen cseng. A mezőgazdasági gépeket és hegesztett fémszerkezeteket gyártó FF-Agro Hungary Kft. a Balatontól 15 km-re, Lengyeltótiban sok évtizedes szakmai múltra tekint vissza és színvonalas, kiváló ár-érték arányú – akár egyedi igényeket is kielégítő – termékpalettával szolgálja a termelőket.

szarvasmarha itató

WaSaDrinker – Szarvasmarha önitatók újragondolva – Fotó: FF-Agro Hungary Kft.

Az FF brendről a gazdálkodóknak ezidáig a traktorokra illeszthető homlokrakodók- és adapterei jutott eszükbe – azonban az FF-Agro Hungary Kft. idén új üzletággal lépett piacra, amely határon átívelő együttműködés keretében valósult meg.

WaSaDrinker – Szarvasmarha önitatók újragondolva

Az állattenyésztésen belül nem véletlenül hívják a szarvasmarhatartást az ágazat "királynőjének". Azon túl, hogy a szarvasmarhatartó gazdaságok az állatok tekintetében is komoly értéket képviselnek, jelenleg talán a kiszámíthatóbb és jövedelmezőbb állattenyésztési ágazatok közé sorolható.

Mindezen előnyök mellett a szarvasmarhatartó gazdálkodóknak – legyenek a tejelő ágazat, vagy a húsmarha tenyésztés szereplői – nap-mint nap komoly kihívásokkal és folyamatosan változó gazdasági környezettel kell szembenézniük.

Istállózott körülmények között történő intenzív tartástechnológia – és szabadtartásos borjúhizlalás esetében is létfontosságú a takamányozás- és az itatás körüli igények maximális kiszolgálása.

Szarvasmarhák esetében a hőstressz enyhítése is létfontosságú a takarmányértékesítés és a gazdaságos termelés fenntartása érdekében – legyen szó tejtermelésről, vagy napi testtömeg-gyarapodásról. Mindezek tekintetében kiemelt jelentősége van a korszerű önitató-rendszerek használatának.

Az innovatív és ugyanakkor kiváló ár-érték arányú szarvasmarha önitatók piacán az FF-Agro Hungary Kft. piaci rést fedezett fel, amelyet új tervezésű, egyedi termékkel kívánják betölteni.

Konta d.o.o.

Az újonnan megalkotott WaSaDrinker névre keresztelt önitatók Interreg V-A Magyarország – Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, a horvát Konta d.o.o (Vukovarska 8, 33523 Cadavica, Croatia) vállalattal közös fejlesztéssel- és gyártással láttak napvilágot.

Az új szarvasmarha önitatók először a Bábolnai Gazdanapokon mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

WaSaDrinker – kézzel fogható előnyök a gazdaságos termelés érdekében

Tekintsük át röviden az új WaSaDrinker önitatók előnyeit:

  • Víztakarékos technológia
  • Az állatok számára kényelmes, innovatív formatervezés- és kialakítás
  • Higiénikus anyagválasztás
  • Könnyű kivitel
  • Multifunkciós felhasználhatóság
  • Tömeges telepítést is megvalósítható
  • Gyorsan telepíthető
  • Egyszerű szerkezet, hosszabb élettartam
  • Kiváló ár-érték arány
  • Innovatív szeleprendszer, amely a pazarlást minimalizálja

Amennyiben szívesen megtudnának többet is az új szarvasmarha önitatókról, várjuk meglévő- és új partnereinket, valamint az érdeklődőket a Bábolnai Gazdanapok kiállításon 2022. szeptember 8-10. között.

Bővebb információkért forduljanak bizalommal a FF-Agro Hungary Kft. szakembereihez.

Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 B-Light konstrukció keretében megvalósuló "Wasadrinker: Joint development of water-saving drinkers for animal farms".

FF-Agro

interregIndexkép: Pixabay