A Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. a közép-európai térség egyik meghatározó, a magyar takarmánypiac élenjáró vállalata elnyerte a debreceni Farmer Expó legszebb és leginnovatívabb standja kitüntető címet.

A XXIX. Farmer Expón Kulik Zoltán vezérigazgatóval beszélgettünk, aki örömmel számolt be a vállalat kiállításhoz kapcsolódó ünnepi évfordulójáról is.

"Negyed évszázada vagyok a Vitafort vezérigazgatója és szintén 25 éve vagyunk a debreceni Farmer Expó kiállítói is, úgyhogy külön öröm és büszkeség számomra, hogy éppen idén nyertük el a kiállítás legszebb és leginnovatívabb standja címet.

Vitafort díjátadás

Nem csupán a tradíció miatt látogatunk el évről-évre a debreceni kiállításra, hiszen az ország ezen régiója egyébként is rendkívül fontos számunkra. Hajdú-Bihar megyében Debrecen környéke mindig kiváló kukorica-termővidékként volt híres, valamint állattartásában is komoly tradícióval és termelési volumennel rendelkezik – hangsúlyozta a cégvezető.

Igaz, hogy a 2020-as év kihívásai az ország minden területére hatással voltak, ám vállalatunk ebben az időszakban is töretlenül kitartott a termelők mellett – és innovatív fejlesztéseinkkel is tartottuk a korábbi évek növekedő tendenciáját.

A XXIX. Farmer Expó megnyitóján rendkívül találóan fogalmazott Nagy István miniszter úr, amikor azt mondta, hogy három plusz egy "vírus" fenyegetése mellett kellett ezt a gazdálkodási évet átvészelni. Ilyen kihívásokkal teli év valóban nem volt még a Vitafort fennállásának 40 évében – hiszen idén pusztított a baromfi ágazatban a madárinfluenza, rányomta bélyegét a sertéstartók munkájára a sertéspestis, hatással volt az egész világ, így hazánk gazdaságára is a koronavírus, valamint ott leselkedett az ismeretlen és bizonytalan helyzettől való félelem az egész szektor szemében.

Szerencsére a Vitafortnak komolyabb fennakadások nélkül sikerült átvészelnie ezt az időszakot, és a raktárkészleteinknek köszönhetően zökkenőmentesen ki tudtuk szolgálni partnereinket – fűzte hozzá Kulik Zoltán.

"Évek óta piacvezetők vagyunk a tejelő szarvasmarhák takarmányozásában, évente több, mint 955 ezer tonna késztáppal egyenértékű terméket állítottunk elő, s ezzel Magyarország takarmányellátásának több mint 26 %-át koordináljuk.

A Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. nevéhez hűen, a takarmánygyártó és forgalmazó cégek közül a mi cégünk vált az országban elsőként részvénytársasággá. Társaságunk változatlan tulajdonosi összetétellel, többségi magyar tulajdonban van, francia szakmai befektetői háttérrel. Az országban egyedülálló módon a termelést biztosító 5 üzemegység egy helyen, cégünk 11 hektáros telephelyén található, Dabason.

Cégcsoportunk további büszkesége, hogy nagyon komoly export- és innovatív tevékenységet folytat. 2020 örömteli híre a Vitafort partnerei számára, hogy nagyon komoly beruházást indítunk el idén egy 5 milliárd forintos új, teljes mértékben automatizált takarmánykeverő megvalósítása céljából. Az ágazatokat sújtó kihívások idején szeretnénk, ha a Vitafortra az állattenyésztő biztos alapként tekintenének, amely a legviszontagságosabb időben is partnerei jövedelmező termelését szolgálja."

Érdemes megnézni a XXIX. Farmer Expón készített élő videónkat, amelyet a kiállítás legszebb és leginnovatívabb standján készítettünk Szegszárdy Imre értékesítési igazgatóval: