A tenyésznyúl tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 54/2014. (IV. 29.) VM rendelet alapján az állattartók tenyésznyúl tenyésztésbe állításához vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást vehetnek igénybe.

A támogatás mértéke

Támogatást a támogatási időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak után a tenyésztésbe állítást követő első támogatási kérelem benyújtási időszakban egy alkalommal lehet igénybe venni.

A támogatás mértéke a támogatási időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulanként 2000 forint, azzal a kitétellel, hogy az nem haladhatja meg az állattartó és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keretet.

A támogatási kérelem benyújtása – papíron, nem elektronikusan!

A támogatási kérelmet az N02203 számú „Támogatási kérelem főlap" elnevezésű nyomtatványon, valamint az N02204 számú „Támogatási kérelem betétlap" elnevezésű nyomtatványon az alábbi kérelem-benyújtási időszakokban lehet benyújtani:

  • A január 1. és június 30. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyév július 1. és július 31. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.
  • A július 1. és december 31. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyévet követő év január 1. és január 31. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.

A támogatási kérelmet a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton az alábbi címre kell benyújtani:

Magyar Államkincstár

Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya

1892 Budapest


Fontos melléklet

Az N02203 számú „Támogatási kérelem főlap" elnevezésű nyomtatványhoz mellékelni kell a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról a tenyésznyúl fenntartásáért felelős tenyésztő szervezet által kiállított – az állattartó adatait, a tenyésztésbe állítás időpontját, a tenyésznyulak számát, valamint törzskönyvi vagy tenyésztési főkönyvi számát tartalmazó – és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint tenyésztési hatóság által hitelesített igazolást.

A Kincstár közleményében további részletek olvashatóak a támogatás igénylésével kapcsolatban: ITT.

Főlap és betétlap

Indexkép: Envato